Online users

Follower

Thursday, August 5, 2010

Ke Parlimen

Rileks.Kalau keluar entry agak kontroversi kat sini, itu hanyalah rants and ramblings aku.Tak tuju kat any specific person pun.Kalau ada yang terasa, lantak hang la.Logiknya, takkan ada yang nak terasa melainkan dia buat. So, fikir-fikir sendirilah.

Hari ini ada lawatan ke Parliament Building.Duh.Terasa macam budak sekolah la pula.Nak lawatan bagai.Cuma yang lainnya, sendiri pergi dan sendiri balik.Tak tahulah nak expect macam mana dalam parlimen tu.

Untung nasib baik, dapat tengok menteri bersidang.Kalau tak ada, macam melawat muzium la habaq hang.Masuk tengok, keluar langsung tak dapat input.Rasanya lagi best kalau dapat tengok dorang tengah bersidang. Sistem sini more or less sama dengan parlimen kat Malaysia cuma ada certain part ja yang lain. Contohnya bilangan yang bersidang jauh lebih sedikit dari negara kita.

Mengharapkan lawatan ke Parlimen tidak mengecewakanku.

8 comments:

eDdY said...

ni saja2 pgi ker???
mesti best...hehe

[z@ck] said...

eDdy..
entah la..part of B.Ed TESOL punya activity

eDdY said...

owh..pergi sbb ader task la yer...
xper2..
insyaallah best..bukan slalu pon leh g parlimen...hehe
kalo dah x best sgt pon..atleast leh bergambar...(^^)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah lawatan sambil belajaq ka..lawatan sambil berkempen..hehehhe..bestnya..dapat gak masuk parlimen..xyah nak jadi dun dapat masuk parlimen kan..best..best..

[z@ck] said...

eDdy..
tak ada task pun..just pergi sebab dah ada dalam activity cohort..kononnya macam nak bagi tau lebih dalam psl pentadbiran NZ la kot

purplelicious..
ha..tu la..kalau kat Msia bukan senang nak masuk kan

Sharinginfoz said...

seronok le ada lawatan kalau boleh tengok diaorangtengah berdebat pun lagi bagus

Filem Melayu Terhebat

Softtouch [Hanim] said...

ikut jelah zack..tp msia punya parlimen pun xpernah masuk..untung lah zack sana punya parlimen zack dpt masuk...

[z@ck] said...

Sharinginfoz..
yup..dapat peluang tgok depa bersidang.best!

Softtouch Hanim..
memang beruntung.hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger