Online users

Follower

Tuesday, August 17, 2010

Kek roti merry

Aku : Hari ini berbuka makan apa?

Dia : I makan moi, kek roti merry, bla bla bla...

Aku : *gelak mengekek* Yang oiii, kek batik la. Tak pernah orang panggil kek roti merry.

Dia : Ek? Bukan dia buat dari roti merry ka? Sama la tu.

Aku : Hahaha.Tak sama tak sama.

Dia : Ye lah ye lah.Kek batik. I memang kalah kalau lawan dengan you.

Bahahaha.Buah hati memang fail sikit bab nak namakan makanan ni. Kalau tanya pasal lauk berbuka pun, ayam masak lemak jadi "ayam yang masak colour kuning tu" , tepung talam jadi 'kuih yang atas putih bawah coklat tu". Hihihi. Samosa pun dia bukan ketahuan yang mana satu.Tahu makan ja.Alahai.

13 comments:

sI tEDI said...

yu kena ajar dia cara2 sebut menu dgn betul! ha ha ha

Hug! Hug!

selamat berpuasa!

wendu nak mengomen!!

cik shabah said...

ha3..kek roti merry yea..=)

Softtouch [Hanim] said...

kek roti mey..pjgnya nama nya..kek batik kans ennag..comel!

Peri PiA said...

dah akak dah kek batik,sebab ade biskut cik merry hihi

dah lame xbuat,eh penah ke ku buat haha :P

org kedah pgl biskut roti juge ek?

Sharinginfoz said...

hmmmm mana gambar kek merry ni

[z@ck] said...

si tedi..
hug hug too =)

cik shabah..
gitu la gamaknya..

softtouch Hanim..
agak la..susah2 je kan sebut panjang2..huhuh


Peri Pia..
tak la..mamat tu sorang je kot yang panggil kek roti merry..saya panggil kek batik.hahaha

Sharinginfoz..
google.hahaha

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

pitam zack aku gelak~

kih3~

Wawa~* said...

ahahahahah.... sibaik dia x sbut nama bahan2 skali... hehehe...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa.. sama macam sumi.. taau makan ja.. nama xtau :P

Zuewairy said...

nampak mcm hidangan untuk dua org ja..

Kap said...

kuih berhabuk = kuih batang buruk.
kuih lekit lekit = dodol.

eDdY said...

roti tu biskut ek???

sLuMbeRsUdEy said...

haha samelah macam kes i. kalau di tanye makan ape mesti describe sayur yang panjang2 tu. kuih yang kaler ijau bulat2 ade kelapa tu. so kte balik kene pikir ape la yang die makan tu kan..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger