Online users

Follower

Tuesday, August 17, 2010

Tengok orang jauh berbuka puasa

Nak tengok macam mana orang jauh berbuka?

Kat rumah aku, siapa yang free dia yang masak.Tak ada specific turn nak masak. Selalunya kami masak dalam pukul 2 atau 3 depending on kelas hari tu habis pukul berapa.Disebabkan ada dua kali kelas habis on 5 pm, maka, masak pun terlebih awal sikit la.Balik just tinggal masuk dalam microwave kasi panas balik ja sebab berbuka sekitar 5.40 petang. Lauk selalu dua mata ja. Sayur memang wajib. Rumah ni kalau tak hidang sayur memang pelik la.Nik dan Neda yang kurang makan sayur pun jadi lalu makan sebab aku dan Wan hantu sayur. Hehehe.

Ikan kering tak boleh tinggai weyh.Sanggup beli kat Asian Market walaupun mahal. Tekak melayu.Silap tak ada pekasam ja.Kalau tak, dah lama angkut.

Sorry.We're taken.Pulun tag gambar ni kat FB buah hati masing-masing.Lepas dah nak kahwin ni haa.

Dah bersiap tunggu nak buka puasa.Tolong menolong amalan mulia deh.Nak kata masak sangat sedap, tak juga.Lepas la tekak anak dara.Tekak mak mentua, belakang kira.Hehehe.

Ada sebab mengapa kami bersemangat ambil gambar sekitar persiapan dan berbuka puasa.Hehehe.Nanti tiba masa, aku cerita.


17 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

selamat berbuka puasa..

fiQ Froz said...

tggu aku dtg umah kau nnt..kau rtuh kalau bkn dtg time bersatu aku dah kasi mkn lontong aku..huhu

[z@ck] said...

aisumi Chan..
tenkiu.. =)

fiQ Froz..
tu la kau..aku tunggu juga bila la aku dapat merasa lontong kau..

Softtouch [Hanim] said...

sedih plak akak tgk sbb korang jauh dr family..mesti sayu jer..pada masa yg sama akak bangga sebba korang semua pndai berdikari n pndai idup di negara orang...syabas adik2 semua...

atty's said...

rajin anak2 dara nie masak..
selamat berpuasa ye.

Drunbella Khoo said...

masak tu sebenarnya syok.
lelagi kalau sedap dan menjadi.
i dah gila senduk dah.
hahhahahaha.
(^___^)v

Ery Farieha said...

ok
lepas dah nak kawen
bagus2
hehehehe

deus X machina said...

sebabnya...nak tunjuk korang boleh memasak lah kan...keh keh keh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

balik m'sia kang hang leh jadi chef :)

selamat berpuasa...

suezen said...

kesian...aku ari2 mkn pekasam..sedapppppppppppppppp...kesian kat ko..nk post...tp nnt mesti kene tahan lagi

HonEyBuNNy said...

zack...mst sedappp ko msk neh...nak ckit...ehhehe

Fared Isa said...

salam ziarah...

wow, mcm besttt...

makan sayur smpai jadi hantu sayur..good2...

salam Ramadhan yaaa.... ;)

sI tEDI said...

wah! close uplah sket menu tu!

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
hohoho..thanks sis.nak buat macam mana.ini je yang kami mampu masak kat sini..

atty's..
kena rajin sis..kalau tak, memang tak makan la kami.huhuhu

Drunbella Khoo..
hahaha..bila dipuji, lagi seronok nak memasak kan?

Ery Farieha..
tolong carikan calon yg sesuai untuk aku satu =P

deus X machina..
tak tak..wrong wrong..hehehe

suehann..
boleh bt part time la kan.hihihi

suezen..
panas hati aku dgr pekasam tu..ggrr

HoneyBunny..
lepas tekak sendiri..tekak orang lain tak pasti.hahaha

Fared Isa..
thanks. selamat berpuasa juga =)

si tEdi..
segan oh.menu simple je pun

fiD said...

gambat last macam nak ketawa jek :P

jemputan untuk semua blogger tegar:
kontest hari raya baik punyer!

gigitjari said...

selamat berbuka puasa ya

eDdY said...

mesti nak tunjuk yg korg terer memasak..tu jer kan sbb nyer..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger