Online users

Follower

Tuesday, August 17, 2010

Second parcel

Second parcel is coming its way. Tok pos segala makanan untuk raya.Serunding ayam, serunding daging, serunding ikan, lemang, ketupat nasi, ikan bilis, dan macam-macam lagi. Pergh. Harap-harap kali ni barang tak kena rampas la. Tok dah bising dah belacan dia kena rampas hari tu. Hope kali ini parcel tak kena buka la. Nak tergelak pun ada bila call tok hari tu, dia cakap,

Pak Su hang beli plastik sampai 26 ringgit.Belagak sungguh dia.Beli plastik pun nak beli yang mahai.

Terbahak-bahak aku gelak. Dia ingat plastik bodo kot.Ini pastik vacuum bag la tok.Memang la mahai.Adeh. Golongan emas memang macam ni. Tak tahu sangat pasal benda-benda baru kat pasaran.Yang dia tahu, kalau dengar puluh-puluh ringgit, memang dia akan cakap mahal.Tak berbaloi la pe la. Hantar parcel kena charga sampai beratus ringgit pun dia bising. Tak padan dengan saiz la bla bla bla. T_T

Tok oh tok.

20 comments:

Peri PiA said...

Hehehe
teringt blog kenwooi..pot pet pot pet

suare paling merdu didgr :D

[z@ck] said...

Peri Pia..
hehehe..betol2..

sI tEDI said...

sayang tok banyak-banyak =))

Peri PiA said...

Akak lak xsaba tgu parcel z@ck sampai hehe..mtk2 xde yg sangkut.

[z@ck] said...

si tEdi..
hehehe..me too =)

Peri PiA..
hah? parcel apa ye?

Peri PiA said...

parcel kamu la syg,xsaba tgu z@ck update hehe

[z@ck] said...

Peri PiA..
hah? ni yg bikin gua saspen ni..hehehe

Peri PiA said...

z@ck akan dpt parcel dari kg kan?akak komen mcm akak yg nak kirim parcel utk z@ck ye?heheh sorry(mana tau kan)

Z@ck faham dah kan?parcel Z@ck, akak pula yg menyibuk nak ambil tau .suroh update bagai..hehehe

ke z@ck still blur lagi ni?makin komen makin merepek ye akak ni?

[z@ck] said...

Peri Pia..
o..faham2..hahaha..misunderstood dah tadi..hehehe

deus X machina said...

selamat beraya di new zealand
erk888

black_mel said...

jangan lupa buat nasik impit...leh makan ngan kuah kacang..nyum2...lemang ada smpai x?takut lemang kena rampas..kempunan makan lemang..hehe..

Whoopz said...

Tok hang rawks la.. Mcm2 dia antaq kat hang.. Nanti blk mesia hang kena layan tok bebaik..

Judiene said...

nnt aku hantaq budu kt hang
hang makan budu x??
hehehe

:)

[z@ck] said...

deus X machine..
thanks =)

black_mel..
lemang segera je..minta2 lepas la

Whoopz..
aku takkan lupa jasa dia walaupun mulut dia hingaq..hehehe

Judiene..
aku tak pernah makan budu.

Kap said...

semahal mahal plastik mahal.
pembedahan plastik lagi mahal, tok.

[z@ck] said...

Kap..
hahaha..betul tu kap. =)

Att Ashburn said...

serunding ade jugak parents att pos. tp dah tggl separuh. adik att mkn. haha

Softtouch [Hanim] said...

tu dia macam2 tok anta....mesti xsabar nk tunggu kan...

eDdY said...

abes sumer makanan dier anta...
sempat ker sampai raya??...hehe

[z@ck] said...

Att Ashburn..
adik Att makan? kiranya b4 post dia dah bantai dulu? hehehe

Softtouch Hanim..
agak la..hihihihi..

eddy..
insya-Allah..hehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger