Online users

Follower

Tuesday, August 17, 2010

One step closer...

Hello, good morning. SJS here. May I help you?

Hi,morning.I would like to apply for a job.

Great. Can you give me your full name and ID number please.

Zafirah Mahdzir, XXXXX.

Can you give me your handphone number.

02269xxxxx.

Cool.So, can you give me the reference number of the job that you want to apply.

Sure. XXXXX.

It's a homehelp.Let see...Do you have previous cleaning experience?

YES. I've been working as cleaner back in Malaysia.

How long have you been studying here?

About 5 months.

Do you have current experience as cleaner here?

YES. I used to clean people's house.

Great.So, you need to contact Mrs. X through e-mail and send her your CV for her reference.

Cool. Thanks!

Have a nice day.

Maaflah.Terpaksa tipu sunat dibulan puasa. Juwe, aku dah pandai kelentong SJS.Hasilnya, aku dapat contact employer tu. Esok dia nak jumpa face to face.Doakan aku berjaya.Nak jadi cleaner pun susah bai. Siap kena hantar CV macam nak kerja office!

Kencang gila jawapan bila dia tanya pasal previous experience.Padahal mana pernah kerja cleaner.Bahahahaa.Alaa..kemas rumah sendiri pun kira macam experience juga kan. Jenuh la nak tunggu job yang offer student without previous experience.Alamatnya, sampai aku graduate la tak ada vacancy untuk spesies macam aku.

Minta-minta semuanya berjalan lancar esok. Pray for me please.

14 comments:

Att Ashburn said...

all da best zack.
kerja jgn tak kerja.
att nak kasi references kat z pun tak dpt nak menolong hehe.
att start keje dlu, mule2 sjs tnye ade experience tak, att ckp ade, which is kt msia, tp tak ya la ckp kt msia kan.
dr takde reference skrg smpi 5 haha

Zarpeno said...

good luck zack.kumpui duit banyak2 bli adiah byk2 bwk blek.hehe

http://zarepan.blogspot.com/2010/08/tolong-la-tengok.html

[z@ck] said...

Att Ashburn..
hehe..thanks Att..mula2 takut juga nak kelentong takut kantoi..tapi bila fikir balik, belasah je..heheh

Zarpeno..
hahaha..banyak la hang bawa balik hadiah..huhuhu

Whoopz said...

Gud luck pren..

LORD ZARA 札拉 said...

selamat jadi makcik cleaner yg vogue Zack!

I love U babe!

.:lilylimelite:. said...

good luck for ur job hunting...semoga dapat:) nnt ckp jela..eh cara membersih kat msia n nz lain..hehe

Aku said...

gud luck...nnt if dapat kje, kje rajin2 k.jangan ponteng2...hehehe.

hans said...

gudluck zack
aku doa moga hang dapat lah kerja tu
pengalaman n duit poket tu

P/S : Sedapnya Wings Madu! Adakah Ini Buffering Terbaru Daripada Nuffnang? Ada Sapa - Sapa Nak Hantar Kad Raya Dekat Gua? Hehehe!

Luth Textile said...

good luck cleaner!

Luth Textile said...

eh silap, cleaner in making :D

devoted lily♥ said...

gud luck!
rezeki Allah Ta'ala bagi..
kalo dapat ni rezeki lah..
yang penting kerja baik berkat..

fiQ Froz said...

da dpt keje nnt jgn merungut penat..piat telinga nanti!!=p

Softtouch [Hanim] said...

mintak jd cleaner pun kene antar cv yer..dashayt..cleaner apa zack?hotel ker?

eDdY said...

gudlak z@ck..kejer elok2...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger