Online users

Follower

Monday, August 30, 2010

Mat saleh tak tahan puasa.

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest.Klik [sini]

Kebanyakkan mat saleh kagum kita dapat tahan nafsu makan almost 12 jam sebab dorang tak mampu nak puasa dari makan dan minum macam kita. RA Adams Terrace, Jessy pernah try untuk puasa sehari tapi end up berbuka juga sebelum waktunya.Itu pun dia puasa yang yok. Puasa makan tapi still minum air. Bagi dorang, dapat puasa dari makan itu pun dah cukup sukses. Dorang tak boleh hidup kalau tak minum air. Jessy kata lagi, dia rasa macam nak pitam bila puasa.Pandangan tiba-tiba jadi kabur, otak terus jam (Ini aku tambah).

Kiranya dia memang respect la dengan orang Islam sebab dapat puasa 30 hari berturut-turut.Ada juga dia tanya tak lapar ke time puasa.Lapar tu benda biasa la.Itulah cabaran Ramadhan.Nak tengok iman kita kuat ke tak.Mampu tahan nafsu ke tak.

Mrs. X pun boleh tahan hebat bab puasa ni. Dia sendiri akui orang berpuasa ni sistem tubuh badan lebih sihat dari orang yang tak puasa sebab perut kita ada time nak digest apa yang kita makan time sahur dan cuci perut dari segala jenis kotoran. Kali ni mata aku pula yang buntang. Hebat oh Mrs. X.

15 comments:

Jijahh @ f.k said...

hehehe kite pun penah posa yang yuk gak masak kecik kann ... kira prektis la tu ... lelama baru la dapat tahan sampai sehari dan tahan sampai sebulan posa ... kan .. kan ..

Peri PiA said...

yup meraka tahu

Alhamdulillah la kita dah diajar

JaJa'Z said...

student2 india akak pun siap makan pagi2 dulu kat umah..kat sekolah dok cakap lapar jek...

avid gunner said...

dorang xde motivation nak puasa...takat ikut je...can't really blame them though...

oranglidi said...

tibe2 kalu depa rasa nak masuk islam.. bagus tu..

Dee said...

dia baca info kt internet tu sis..hehehe..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Siapakah Mrs. X?

hans said...

bukan dekat sana sejuk ka?
sejuk2 aku lagi suka berpuasa
xrasa dahaga
hohoho

P/S : Semangatnya Nak Balik Kampung!

monica said...

sis,sy pon ada cuba puasa..tapi puasa makan..x puasa minum..hehehe..

marinahunny said...

bagusnye diorang ni..

Softtouch [Hanim] said...

sbb dorang xbiasa kan tu smpai ada mcm yg nk pitam tu...tp mmg betulkan puasa ni elok utk sistem bdn kita

eDdY said...

mrs. X puasa ker???

Thristhan said...

What mat salleh? I'm a malaysia and find it quite tough to Puasa :). Respect to you guys and selamat Berpuasa.

gigitjari said...

praktis dri kecik so skrng bnde ni normal la bg org islam..^^ tpi kira k la 2 mat saleh 2 nk gak try

hazman aka species1980 said...

Hmmm..... kena beritahu diorang suruh makan sahur dulu.... baru la tak teruk sesangat laparnya....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger