Online users

Follower

Friday, August 20, 2010

Penat tapi berbaloi

Banyak benda nak cerita tapi tak tahu nak start dari mana.Rasanya elok mula cerita pasal part-time job. First day yang sangat memenatkan tapi worth it bila dapat genggam duit hasil titik peluh sendiri.Huhu.Baru terasa menghargai duit bila kita sendiri usaha untuk benda tu. Aku bajet dia nak bagi hujung bulan. Tapi tak pun, elok je aku setel kerja, terus dihulurnya satu amount yang agak banyak untuk sehari bekerja. 6 jam straight aku bersilat kat rumah dia. Dari toilet ke dapur, ke bilik anak dia, ke play room, ke laundry and finally ke bilik dia. Rasa nak pitam pun ada. Rumah 2 tingkat. Memang penat la. Kena pula puasa. Lagilah terasa macam lemah longlai.Tapi disebabkan nak earn extra money, haruslah berusaha lebih sikit.

Tak boleh blah bila dia offer tea. Aku cakap aku puasa. Dia ingat aku puasa dari minum tea.Dia offer air kosong pula. Hehehe.

Mrs. X, I cannot drink or eat anything during daylight lah.

21 comments:

I_Hate_Lolipop said...

buat macam lecturer aku masa dia kat US..kau ajar anak omputih tu bhsa melayu..panggil kau Si Manis.

LORD ZARA 札拉 said...

hahahaaha~

comel cam kamu jadi kerja camni, mesti anak2 dia staring kat kau sambil kata "why this young lady look so pretty?"


dia bayar ikut jam ke zack?

Hariz said...

cik zack sangat berusaha..
suka dengan cara cik zack.
cian cik zack kan :(


http://prof-hariz.blogspot.com/

[z@ck] said...

I Hate Lolipop..
sayangnya anak dia tak ada tadi.hantar pergi rumah grandpa dia..

LORD ZARA..
ha'ah.ikut jam =)

[z@ck] said...

Hariz..
hahaha..jgn kesian kat aku.

syafawani said...

wahhh balik sp bleh open table la ni noh..hehehe

Drunbella Khoo said...

best kan bila dah pegang duit sediri.
i mean dari hasil penat lelah kita sendiri.
hihihihi.
tapi jangan leka sudah lah.
kang studi pulak ntah ke mana.
chaiyok zack!

eDdY said...

betol z@ck..
nnt ajar la anak dier ckp bahasa melayu..bru best..(^^)

MieZa said...

best nye...pengalaman kan..siap offer air..baik nya dia..

shazika said...

kak z
jadi bibik heh

JaJa'Z said...

uik..baru kerja sehari dah dapat duit ek..saje je tu pemangkin soh zack kerja kuat lagi esok...

zikeryhassan said...

keje rajin-rajin zack.

Zarpeno said...

hahaha hg kena tarbiah dia zack.hehe

YobSumo said...

kalau terminum takpe kan?


selamat bekerja wak!

shima said...

zack!lucky dia x bg memacam lagi.huh.:)

Adie McArchie said...

wah.. best dpt pegang duit hasil titik peluh sendiri...

btw, ada nampak gambar zack la dlm ruangan aidilfitri berita harian. haha..

http://klikkhas.bharian.com.my/salamaidilfitri/Foto2/salam109/zoom

bidadarihijau said...

lain kali cakap la saya xpose makan...pose minum jek..ahahahaa

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

da keje eh ko? bagus la. nanti blek m'sia bleh bagi tok skit kan..

rizal jabai said...

duit hasil titik peluh sdiri mmg berbaloi :)

Peri PiA said...

ehehe

[z@ck] said...

syafawani..
hahaha..boleh2..

Drunbella Khoo..
insya-Allah tak lalai.thats why bt part time during friday sebab tak ada kelas.hehehe

eDdy..
hahaha..kalau aku jumpa anak dia la

Mieza..
yup.pengalaman tu penting.balik nanti boleh la cerita kat family
=)

shazika..
turun pangkat sekali sekala.menyelami perasaan menjadi bibik.bukan mudah

Jaja'Z..
maybe =)

zikeryhassan..
insya-Allah..thanks =)

Zarpeno..
aku ni pun huyung hayang lagi.nak tarbiah dia plak.hahaha

Yobsumo..
thanks awak!

shima..
that's y..kalau tak, boleh gugur iman juga.hehehe

Adie McArchie..
hehehe..malu la plak org boleh recognize

bidadarihijau..
aku tanak buat dosa bulan Ramadhan.heh.poyo je kan.hahaha

Oshinz d Senorita..
part time je weyh

rizai jabai..
betul betul betul.

Peri Pia..
kenapa gelak sis? hehehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger