Online users

Follower

Monday, August 16, 2010

Seronok bila ada yang faham.

Seronok bila dapat kawan Non-Muslim yang faham dan respect dengan agama kita.Bila buat jamuan pun, ada special dishes yang halal untuk kita.Nampak tak keseronokan tu? Dijamunya kita dengan pelbagai juadah halal.Dihidangnya depan kita. Kalau nampak kosong sikit, di top up kan nya sampai penuh balik.Hahahaha.Itu yang special bila pergi event yang dianjurkan oleh non-Muslim.

We practice unity.Aku jenis tak sampai hati.Kalau orang dah ajak,kenalah pergi even yang ajak tu Non-Muslim. Kalau tak makan pun, just tunjuk muka dan bersembang pun jadilah.Langkah kanan la semalam after buka puasa Alan buat makan-makan sempena birthday dia. Ada pula kari ayam halal.Memang langkah kanan betul.Sedap nak mampuih habaq hang.

Aku jenis tak risau sangat kalau bab makanan ni sebab aku percaya kat dorang.If dorang cakap halal, then halal sebab aku kenal kawan aku. Dorang takkan suka suki cakap halal sebab dorang tahu benda tu penting dalam agama Islam.

Chow dulu. Ada kerja nak buat.

10 comments:

Att Ashburn said...

betul. senang dpt kawan yg faham.
kalau org tak dtg, bkn sbb ape zack.
terawih abih dlm 8.30pm cm tu. pastu nak menapak ke uni lagi kan. jauh tu tak kisah sgt. boleh je. bday org lain sggp je kan jalan haha. tp, dah terawih pun abis lmbt. tak dan nak pergi. korg dekat je. lari2 skit je ;P

eD's photography said...

setuju..ed pun dpt bayangkan keseronokkan tu.hee..rasa macam diri dihargai walaupun kat tempat orang :)

[z@ck] said...

Att Ashburn..
yup..lagipun Zack off..hehehe..tak ramai pun yg pergi semalam.dorang faham.tak pe. =)

eD's photography..
betul ed.tak rasa dipinggirkan

Peri PiA said...

memang rase berbunga2 dihati :)

Sharinginfoz said...

memang ada benda yang boleh kita ikut from non-muslim ni....

Kesalahan Bulan Ramadan

sekamar rindu said...

salam..


baguslah mcm tu....salam ramadhan..

MieZa said...

bagus lah macam tue..paham agama kita =)

suezen said...

bgs dpt kawan berbilang kaum:)

eDdY said...

bukan senang nak cari kawan yg faham...
sgt best biler dah ader kawan camtu..(^^)

Softtouch [Hanim] said...

bestlah dpt yg memahami..seronok rasneya..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger