Online users

Follower

Monday, August 16, 2010

Tak pandai kelentong.

Lagi beberapa minit untuk berbuka puasa.Aku yang off ni pun macam orang puasa.Sahur tak, breakfast pun tidak. Bawa perut kosong pergi SJS, demi nak mencari kerja part time. Sungguh.Rasa macam nak pitam. Dugaan betul hari ini.

Time pergi minta kerja, dia tanya ada previous cleaning experience tak. Aku dengan lurus bendulnya jawab tak ada.Terus kena reject. Hadoih la. Then aku bagitau kat Juwe sebab dia yang bagitau kat aku pasal job ni.

Juwe : Kan aku dah cakap ko kena pandai kelentong Zack ooooiii..

Aku : Erk. Aku tak reti nak menipu. Ini kan bulan puasa.Huhuhu.

Bajet hati suci murni la kan tak reti menipu.Padahal aku takut officer tu minta contact number majikan aku sebelum ni. Mana ada weyh. Tak pasal-pasal kantoi.Tapi, kalau fikir logik kan, cakap je lah ada.Ada kat Malaysia.Bahahaha.

Ok lah.Nak buka puasa.

7 comments:

jee yunus said...

hehehe..bile mintak keje kite kene ckp sume kite ade pengalaman...janji dpt keje...btw..nice to meet u..;))

YobSumo said...

haha tahu takpa. cariklah company lain. standby awal2 dengan jawapan :P

Peri PiA said...

lain kali dah tak cuak sgt dah nak jawap kan? hehe

oooo

black_mel said...

erk???oooo x pose yer....

fiQ Froz said...

ckp je ade....kemas umah experience gak ape..experience tuh meluas.bukan menipu pon

'AQILAH said...

hahaha..tipu lain kali zack.

eDdY said...

tipu sunat xper kot..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger