Online users

Follower

Wednesday, September 22, 2010

Ajar anak murid tulis blog.

Semalam belajar pasal technology. Macam mana cikgu nak integrate e-tools dalam proses pembelajaran.So, one way is to use blog.Bila sebut je blog, nama aku mesti naik.Rasa segan macam mana entah.Hahaha.Poyo je kan nak segan. Bagi aku blog ini ada bagusnya untuk engage student dengan technology.Student boleh tulis pasal daily journal dorang online which is quite new and fresh instead of tulis dalam buku. Cuma yang masalahnya, macam mana cikgu nak monitor benda alah ni haa? Lagi satu problem, aku takut nawaitu sebenar student untuk tulis blog terpesong.Ala..macam aku zaman muda-muda dulu.Duk kerja perosah widget, layout ja setiap minggu.Content blog macam haram.

Kena la buat satu blog skema khas untuk anak murid aku.Segan aih kalau depa baca blog aku yang sekarang ni.

Seronok belajar pasal media ni tapi mai time test, sesak juga kepala otak nak bagi jawapan yang bernas.Huhuhu.

4 comments:

PinQib said...

huh.. mentor blog nihh
=)

Peri PiA said...

wah cikgu z@ck...ha'ah kan 1 kelas ade bace murid

karang x dan dtg blog akak,kikikih =))

cikgu safia cik bulan,buka acct fb khusus utk anak2 murid dia mase dia practical

tapi blog anak2 murid dia dah terjah

eDdY said...

haha..aper salah nyer kalo murid2 ko bace blog ni..ekeke(^^)

Dee said...

wah..mesti ramai protege berebut2 nk ada blog sendiri..hehehe..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger