Online users

Follower

Monday, September 13, 2010

Cerita videocall

First time videocall dengan family di kampung.Perasaan yang tak boleh digambarkan.Yup.Sebelum ni tak pernah videocall sebab my siblings tak ada pc or laptop kat rumah.But this time around, waktu raya, cousin lain bawa balik laptop dan broadband.Maka, bolehlah nak videocall bagai.Dunia makin maju oi.

Akibat excited bukan main, satu rumah aku tunjuk.Dapur,toilet, ruang tamu, luar rumah, hallway semua la.Tak lupa juga kuih buatan sendiri.Kena la tayang.Nak bangga skill masak dan baking makin maju.Hahaha.Happy to see them.Dengaq depa duk bising-bising memang buat aku rasa macam dekat betul dengan kampung.Tok macam jakun kejap tengok aku gerak-gerak dalam laptop.Duk gaduh aku nampak dia ke tak.Hehehe.Comel la tok.Bila tanya tok masak apa kat rumah.Dia cakap tak masak apa pun.Tak larat.Sakit pinggang lenguh semua la.Biasa la orang tua ni loghat sikit bila anak cucu balik kampung.

Tahun ni depa bakaq sate sampai 500 cucuk! Sakan naa ampa.

6 comments:

sizuka[Izzati] said...

sonok oh video call zack:D

Kap said...

besar betul famili kau ek, zack.

eDdY said...

best kan...
tok yg sgt comel..hehe(^^)

monica said...

sis da lama x blk malaysia ke?? take k tau.. :)

Kyuubi_85 said...

dunia makin maju. walau dihujung dunia sekalipun terasa mcm ada dkt je.. :)

kyuubi

Amieynna Amin said...

raya di perantauan tetap raya..
salam aidilfitri..

contest bakal join..
tak sempat skg..
hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger