Online users

Follower

Friday, September 3, 2010

Fobia dengan cicak

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest. Klik [sini]

Inilah salah seekor binatang yang kami jumpa kat Zealandia.Agak kegelian aku tengok benda alah ni.Even dia tak ada jelir-jelir lidah ke apa, tapi still aku meremang.Sebab aku ada kisah hitam dengan species bernama reptilia ni. To be spec, dengan cicak. Tobat kalau nampak cicak, satu badan automatik menggelupur.

Apa perasaan korang kalau tiba-tiba ada seekor cicak terjatuh atas badan dan melekat kat kulit korang selama 5 minit? Sumpah aku tak sedar sebab mamum baru bangun tidur terus masuk toilet nak gosok gigi.Aku pula statik ja tak bergerak time gosok gigi tu.Lagi sedap la kan dia landing belakang aku. Ini cerita dalam baju ye.Dia masuk dalam baju.DALAM. Elok aku gerak, berdesup dia lari keluar.Boleh terasa lagi movement dia.Sungguh la cemas.

Sejak hari tu aku fobia dan benci cicak.Dah la suka berak atas katil aku.Sobss.

p/s: Gambar langsung tak ada kena mengena dengan isi.Bravo.

9 comments:

Dee said...

akak pun geli ngan cicak..kalo nampak je..akak leh lari seribu batu..hehehe..

I_Hate_Lolipop said...

cicak kecik x sama dgn cicak zealandia. kalau cicak umah tu, aku pun geli. dia pernah masuk dalam baju kelawar aku..terus aku mandi sbb nak samak..yucks

Hizami Rahim said...

haha.
cicak memang menggelikan.
lembik je bila pegang.
erk.

Peri PiA said...

yup,so geli :O

Aku Mezashi said...

sy pun geli ngan cicak dn spesies yg sma dngannya...
fobia...
x suka cicak..

Judiene said...

aku tak fobia tp mmg geli kalo tgk cicak
ekor dia gerak
eeeeee!!

Cheq Tun said...

sangup kaleh tempat tdo bila landing atas katil tgk cicak duk kt siling rumah..

eDdY said...

aq biaser2 jer...
xde la geli sgt..
tpi mmg x suka pon..huhu

Anonymous said...

i hate cicak the most ... eeee ... benci sgt2 .. benggap la binatang tu .. lg kite x suke lg la dia suke menempel kat depan mata ... eee

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger