Online users

Follower

Tuesday, September 7, 2010

Hawkes Bay pula kena earthquake.

Ya ampun. Welly pula kena gempa bumi pagi ini tapi kat Hawkes Bay.Dua gegaran pada skala ritcher 5.2 dan 3.6 dirasai.Alhamdulillah tak ada yang injured. Cuma agak terkejut dapat tahu pasal benda ini.Aku ingat dah stop dah earthquake ni tapi still ada lagi cuma aku ja yang tak rasa.Atee.Time gegaran berlaku mesti aku tengah sedap tidur.Mana nak perasan.Hahaha.

Boleh gelak pula dia ni kan.Huhu.Kalau tengok peta, Hawkes Bay berkedudukan agak jauh dari rumah aku iaitu sejauh 315km. Tapi, jangan dipandang remeh benda macam ni sebabnya time Christchurch kena gempa bumi tu pun, jaraknya lebih jauh dari Hawkes Bay ok. 437km. Itu pun dah terasa gegaran.

Wellington dan Christchurch dipisahkan oleh laut ye.

Sama-samalah kita berdoa agar dijauhkan dari segala malapetaka.Serius rasa macam wartawan sekarang.Lintas langsung daripada Wellington.Huhu.

6 comments:

Peri PiA said...

Ya Allah

take care z@ck

little ain said...

huuuu takot.

elok2 zack.

eDdY said...

z@ck..jgn tido mati sgt..bahaya...
aper2 syukur ko xder aper2...huhu

hans said...

hati2 la noh

P/S : Alhamdulillah! Thanks DIGI! Thanks Nuffnang! Terima Kasih Semua!

Kap said...

zack, ini masa terbaik untuk kau gunakan sayap.

terbang zack terbang ;)

[z@ck] said...

Peri PiA..
will do.thanks sis =)

little ain..
takut juga.ye.saya hati2..

eDdy..
kena la ada org tidur sekatil dgn aku macam ni.

hans..
baiklah hans oii

Kap..
ok.itu sumpah sengal. =P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger