Online users

Follower

Thursday, September 2, 2010

I have to let it go.

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest.Klik [sini]

Ingat lagi tak aku cakap pasal dilema aku nak pergi ke tak jumpa bos Istana Malaysia tu? I've made my mind.Aku tak pergi.Antara reason kukuh aku tak pergi :

1) Dorang dah cukup staff.Kalau pergi tu, chance nak kena panggil kerja tipis.Wasting my time maybe?
2) Dorang serve arak.Kita boleh minta untuk tak nak serve.Dia akan ikut kehendak kita.Tapi lama-lama, dia suruh kita serve juga (berdasarkan pengalaman orang Islam yang pernah kerja kat situ).

Benda ini sensitif.Aku kalau boleh tak nak langsung ada kaitan dengan benda ni. Even kita tak minum, tapi serve je pun dikira berdosa.I guess I have to let it go.Cari kerja lain yang tak melibatkan arak.Tak sedap la kan kerja tempat macam tu even ada cert halal.Huhu.

Tak apa.Rezeki tu ada dimana-mana.Won't stop finding another job.

6 comments:

Drunbella Khoo said...

keputusan yang bijak zack.
=)

Asyraf Abdul Rahim said...

betul tu. banyak lagi peluang kerja lain yang ada.

gigitjari said...

btul cri la keja yg dberkati..hehe insyaallah msti jmp t ^^

MieZa said...

good..rezeki ada kat mana-mana =)

eDdY said...

bagus la ko x g...
rezeki leh d cari...(^^)

Att Ashburn said...

betul zack. Allah tu pemberi rezeki yang terbaik. kita yakin je.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger