Online users

Follower

Thursday, September 2, 2010

Indon buat hal lagi

Nak ole-ole dari New Zealand.Meh join Raya Sakan Contest.Klik [sini]

Apa kes rakyat Indon ni? Apa lagi yang dorang tak puas hati? Hey, come on la. Be rationale la.Kes dah setel dah pun, yang gaduh nak besar-besarkan balik kenapa? Orang kau dah dibebaskan. Apa lagi kau nak? Melutut depan kau minta ampun ke? Dari kau baling ikan masin depan kedutaan, baik kau pos kat aku kat Welly ni. Goreng pun sodap.

Klik [sini] untuk berita selanjutnya.

Aku memang marah. Macam mana la nasib student kita yang kat Indon tu.Harap dorang selamat dan dalam keadaan baik.Bersabarlah orang Malaysia.Dugaan dalam kemerdekaan.

12 comments:

eLLy said...

dorang nie tak sedar dek untong!!!

LORD ZARA 札拉 said...

aku cuma nak kata yang orang Indonesia yang buat perangai macam tu tak pakai otak.

ada je kawan2 Indonesia aku yang lain okay je. malah marah lagi orang2 dia buat perangai camtu~

Peri PiA said...

semoga student2 M'sia dilindungi Allah


xlame tu,tgk la..buat2 hal
jgn lama manusia yg tiada akal ni

little black dress said...

huh...emo terlebeh r 2 kak...

hans said...

hang xpayah risau lah
depa hat dok buat rusuhan tu sebenarnya golongan miskin yang tak terpelajar
jadi, disebalik rusuhan tu ada dalang sebenarnya yang membayar setiap seorang daripada mereka
jadi tak hairanlah nak dekat raya nih banyak rusuhan berlaku
masing2 nak duit
dan rusuhan ialah salah satu cara mudah untuk mereka mendapatkan wang

walaupun hakikatnya memang ramai xsuka malaysia
tapi itu juga berpunca daripada media mereka yang suka memprovokasi rakyat indonesia

susah bila otak mereka dibawah kaki
jadi,kita xpayahlah melatah sangat
biarkan kebodohan mereka semakin terserlah

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

Cik Ayen said...

jangan smpai Malaysia amik tindakan lebih ketat.
kalau ain PM, ain nak hantar balik orang2 dia kt cnie balik negara asal.
*leh ke mcm tu :p

gigitjari said...

emm yg dok bt rusuhan 2 mmg xda akai

eDdY said...

patut kite pon wat camtu kat diorg...huhu

Danial Ikhwan Jaafar said...

betul cakap hans. jenis kena bayar semua ni. ikut je orang suruh buat apa untuk duit. RM15 dan nasi bungkus.
ini black sheeps. tapi black sheeps dia tak sikit, banyaaaak dok ada..

ShaNaz Saadon said...

Lagi isu diorang kat sini :)


http://scottishajjar.blogspot.com/2010/09/malaysian-and-indonesian-baca-ni.html

h A n Y S said...

pemikiran dorang sempit lah.
benda2 yg dah lps nak diungkit2 blk.
benda yg remeh nak dibesar2kan lg.
*sigh*

:+:+:+:arina aliaa:+:+:+: said...

Salam sejahtera,

sebagai bekas pelajar universiti dekat indonesia, saye percaye memang ade dalang la di sebalik demonstrasi2 yg diorg buat. media dan infotainment mereka memang suke dan memang tak de kerja lain la selain menambah2 'rempah ratus' kepada berita2 yg diorg dapat.Cerita2 mereka memang kadang2 melebih2 dan buat saye nak gelak2 guling2 atas lantai. Semua tu memang usaha untuk meningkatkan kemarahan warga lah. Yang percaye bulat2 kepada cerita2 dari media tu memang tak berfikir panjang dan rasional lah. Ade je kawan2 satu fakulti dengan saye yang tak semena2 nk 'serang2' student dari Malaysia.

Senang je jawapan kite,tnye je la "ape sumbangan terbesar kau kepada negara kau sampai kau nak marah2 mcm ni?"

Lepas tu memang senyap la atau pun cover2 dengan berdalih2 lagi.

Tapi biarlah, mereka belum lagi merasakan betapa nikmatnya menjadi warga Malaysia yang tinggal dengan aman damai.

Dont sink yourself as low as they are right now. Let them be. Some day, insyaAllah, the light will shine on them.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger