Online users

Follower

Friday, September 17, 2010

Kak Bah

Rindunya aku kat Kak Bah. She was my babysitter. Dari kecik dia jaga aku sampai la aku form 3. Lepas tu dia dah kahwin. Nak ada privacy life sendiri. Start dari situ aku duduk dengan tok sampai sekarang. Kak Bah sangat penyayang.Walaupun dia datang dari kampung dan tak tahu membaca, dia tetap terbaik. Even cara dia kasaq, dia tetap terbaik. Masakan dia sedap.Aku dulu buas. Selalu melawan Kak Bah.Memang jenuh Kak Bah nak melayan karenah aku.

Sekarang dia dah ada 2 orang anak.Nadiah dan Nabil.How time flies.Aku kesian dengan family Kak Bah.Lepas Kak Bah berhenti mengasuh kami 4 beradik, dia totally depends kat Abg Hussin (suami). Abg Hussin pula kerja bukan besar mana pun. Just kerja Bandaran saja.Banyak mana sangatlah duit yang dorang ada.

Family Kak Bah dan Zul.

Menitik air mata aku tengok gambar dorang. Kalau boleh, aku nak tolong Kak Bah. Kalau boleh, aku nak mengajar anak Kak Bah. Biar dorang jadi cerdik pandai.Jadi orang berguna.Harapnya bila Nadiah dan Nabil dah besar, dorang boleh sara Kak Bah balik. Even Kak Bah langsung tak ada kaitan apa-apa dengan aku, tapi aku dah anggap dia as a part of my family. Mana boleh lupa orang yang jaga kita since kita kecik kan?

Kak Bah, I love you!

8 comments:

chentaMAYA said...

tbe2 cam sedih lak aq bace entry neh! gud! aq sokong ko dr blakang~

Peri PiA said...

mmg ade sesetengah org,walupon xde kaitan dgn kita.kadang2 lagi caring dari sedara

PinQib said...

kenang budi rang wat baik ngn kite.. bguih zack.. i love u lahh


Latest entry di:

Let’s Exchange ><
Cinta Pakwe Kulit Hitam

Bb Hussain said...

tul tu zack..nanti kalau ada rezeki..tolong la dia pulakkan..tolong menolong sesama manusia ;)

Farah said...

Tiba-tiba rasa sebak baca entry ni .

Softtouch [Hanim] said...

sedih akak bc n3 nie z..wpun dia bkn sedara z tapi xsalah kalu kita kenang budi dia..baguslah mcm tu

eLLy said...

semoga niat murni mu itu tercapai .. tolong orang nie tak semesting dari duit ringgit je kan, mcm2 cara boleh menolong

eDdY said...

betol tu z@ck...
even dier xder aper2 ngan kiter..
tpi kalo bukan sbb dier..x mungkin ko leh jadi camni arini..
ader peluang..ko ajar la anak2 dier jadi manusia berguna..macam dier dah ajar kat ko..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger