Online users

Follower

Tuesday, September 7, 2010

Kuih cornflake madu gam uhu Zack.

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest. Klik [sini]

Cubaan pertama untuk menghasilkan kuih cornflake sedikit cacat apabila ku terlebih letak acuan.Ku namakan cornflake ku "Cornflake madu gam uhu" Lekatan dia...pergh.Punya kuat kat cup tu.Bahana betul terlebih madu.Huhuhu.Excited sebenarnya nak buat cornflake ni sebab senang. Tak perlu nak pakai mixer bagai. Usaha aku minta resepi dari Mufid. Semangat nak buat sebab dah berkurun lama cornflake cap Davis tu tak berusik.Aku beli awal tahun hari tu kot.Tak habis-habis lagi sampai sekarang.Alang-alang nak raya, saja ambil mood dengan membuat kuih raya cornflake sambil dengar lagu raya.

Proses menggaul cornflake bersama acuan yang telah dimasak.

Cup warna warni beli kat 2 dollar shop.

Tekak aku tak boleh terima sangat benda yang terlalu manis ni.So, bagi aku kuih cornflake sesuai dimakan sekali seketul.Tak boleh masuk banyak-banyak.Manis sangat.Bagi aku la.Tapi bagi penggemar kuih cornflake ni, tak menjadi masalah. Sekali ngap je dah habis. Contoh terdekat, Elin dan Wawan. Laju benar menelannya.Sejuk perut aku tengok. Hihihi.

Dah siap Cornflake Madu Gam Uhu Zack.

9 comments:

intanurulfateha said...

sygs, x blik msia ke?

i x buat pun cornflake madu tahun neh
malas tul huhuhu~~

little ain said...

semalam kitorang buat ni kat rumah.
aah, memang melekat. kena buat cepat2, sebelom die sejuk.

Peri PiA said...

gud job anyway :)

eDdY said...

betol la z@ck..ni la kuih paling senang kot...
aq xdan tunggu masuk oven dah ngap...haha

Hizami Rahim said...

haha.
biar betul?
guna gam uhu?
nape tak guna gam gajah?
erk.

Dee said...

wah..terrernya zack...kalo dkt leh rasa sket..

syira said...

kte p0n ske kuih nih very da str0ng..
sgt sedap walaup0n cre na buat dia simple je..tee hee..=p

nyna said...

kuih ni paling simple nk buat but sedap sgt2 kan :)

Helios said...

kak n adk tgh wat skrang...huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger