Online users

Follower

Monday, September 6, 2010

Perkembangan terkini gempa bumi di Christchurch.

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest. Klik [sini]

For those yang nak latest update pasal earthquake kat Christchurch, boleh pergi ke website [ini]. Setiap 30 minit, status akan di update.

Yang pasti, sampai sekarang kebanyakan rumah still terputus bekalan elektrik due to some cable being damaged by the earthquake and massive flood that strikes some part of Christchurch. Tentang selamat ke tak selamat untuk melawat Christchurch for the time being, I can't give you the answer. Sebab tak pasti whether airport still tutup atau apa.Some schools had been closed dan kebanyakan building yang half-destructed akan dimusnahkan terus sebab takut membahayakan orang awam.

So far, ini je yang mampu aku inform.Nanti aku beli paper, aku cerita lagi ok.To Hadyz, harap info ini sedikit sebanyak membantu awak ye.

8 comments:

Whoopz said...

ErR.. Christchurch tu kat mana? Ko kat mana zack? Ko ok ke?

Peri PiA said...

terkejut,kuat juge skala gempar tu

tgk berita m'sian selamat kan?Alhamdulillah

[z@ck] said...

Whoopz..
aku kat Welly(north)..jadi tu kat belah south island..dun worry.aku still selamat

Peri PiA..
yup.. =)

Hizami Rahim said...

wah.
lintas langsung drpd zack.
:)

fikah mus said...

harapnya semuanya selamat belaka.

Dee said...

syukur semuanya ok..

eDdY said...

alhamdullillah..sumer ok..(^^)

rose rahim said...

salam dr christchurch

setakat hari ni gegaran susulan dah makin reda, paling kuat malam tadi dlm pkl 3.30, gegran magnitude 5.4(2x). semua msian student selamat, bekalan elektrik dah dpt.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger