Online users

Follower

Thursday, September 23, 2010

Persiapan open house 3.1

On last Monday, kami pelajar B.Ed Tesol Cohort 3.1 telah mengadakan rumah terbuka Aidilfitri. Preparation yang mengambil masa selama dua hari membuahkan hasil apabila ramai yang datang dan memuji masakan pada malam tu sedap. Tahniah kepada semua!

Mari kita tengok persiapan sebelum open house.

Tukang asing kulit kacang.

Nasib baik dapur rumah Kelburn Parade besar.Pot pun besar.Senang nak masak banyak sekaligus.Ini kalau Chef Wan tengok, gigit jari ni.Hahaha.

Inilah rahsia nasi himpit kami yang sedap tu.Kami tak cukup peralatan.Guna ja apa yang ada.

Stesen ayam.

Tukang masak mee Kobit.Kenapa kobit? Sebab tuan dia nama kobit.Kalau google memang takkan jumpa resepi mee ni.Special dari NZ.

Kat sini mee kuning mahal. So, kami ganti dengan spaghetti.Murah dan berbaloi-baloi. Yang penting, cepat kenyang.Hohoho.

Bahan-bahan untuk mee kobit.

Nooh.Amik hang.Sampai 4 stove sekali guna.Kuah kacang in making.Kiri kanan mengacau tak nak kasi hangit.

Ayam Tegel untuk kari ayam.
Tadaa.Kari ayam Arin dah siap.Sedap oh.

Tahniah sekali lagi kepada semua yang terlibat belakang tabir.Tak sangka dapat masak sebanyak ni untuk guest seramai 250. Penat tu memang penat.Tapi puas hati dapat jamu orang makan.Tahniah kepada Elin selaku ketua program.Lain kali boleh buat lagi.

11 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha memang mantap aa buat nasi himpit macam tu. same la kite, ganti mee kuning ngan spaghetti. =P

perghh..tengok pon memang sedap...@___@

[z@ck] said...

Danial Ikhwan Jaafar..
hehehe..kena kreatif..al maklumlah.duduk oversea.barang serba kekurangan.

chenta said...

wah!meriahnye....best kalau ada aktiviti mcm ni..

[z@ck] said...

chenta..
yup.memang best.. =)

Zuewairy said...

wow... bestnya ang pirah...

terlepas panggilan hangit semalam dengarkn disini

[s][u][e][h][a][n][n] said...

mmg syok masak reramai ni...bestnye :)

Dee said...

syoknya..penat tp seronok kan..itu yg penting..

Softtouch [Hanim] said...

meriahnya z...mcm buat kenduri kawin...precious momen nie...utk kenang2an..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah mesti best kan....

eDdY said...

waaa...mesti sgt best...
wat kejer ramai2...(^^)

PinQib said...

giler lar. rajin macam aper.. semua nyer..


Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger