Online users

Follower

Wednesday, September 29, 2010

Perubahan

Seronok tengok orang yang dulunya free hair dah bertudung litup sekarang. Kecewanya hati melihat orang yang dahulunya bertudung litup tetapi sekarang sudah terbuka aurat yang satu itu. Bukan berniat nak kecam golongan ni, cuma aku terfikir apa yang membuatkan dorang boleh beralih arah?

Ok.Fine.Aku yang pakai tudung ni pun masih banyak yang kurang.Kadang-kadang pakai baju sarung nangka.Aku akui. Sekarang tengah cuba untuk kurangkan pakai baju yang nampak susuk badan.Perubahan begini tak boleh nak dipaksa.Kena slow slow.Bila aku tengok balik gambar lama-lama, rasa segan dengan diri sendiri. Baju yang cukup cukup atas bontot. Mulalah terfikir kenapa aku pakai baju ni haa? Kadang-kadang kita tak sedar yang kita pun 2x5 juga dengan yang tak pakai tudung.Kesedaran tu akan timbul dengan sendirinya bila umur kita dah makin dewasa.Dulu fikir nak fun ja.Sekarang fun juga cuma ada limit.

Sekadar renungan di pagi hari.

6 comments:

devoted lily♥ said...

perubahan semua kena mula dari dalam hati..
tak pa slow pon..
daripd berubah drastik pastu tak sanggup nak teruskan n blik pd asal..

aku pon sekarang macam nak pakai baju besaq2..
cuma tudung masih tak mampu nak pkai w/out selempang... hahha

eDdY said...

bagus la camtu z@ck...
xper la...wat slow2...gudlak..(^^)

Deqna said...

betul betul setuju tuh.. sumer org nak memperbaiki diri menjadi lebih baik kan... yg penting ia lahir dari hati yg suci..InsyaAllah..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

bagus la zack...syukur sebb Allah masih sayangkan kita...DIA bagi kita nikmat untuk sedar akan kesilapan.

Peri PiA said...

mari kita sama2 muhasabah diri

perubahan mesti untuk kebaikkan bkn sebaliknya

noor afzan said...

hoho...
sama2 la kita menginsafi diri =)

kena tahu/faham apa yang kita buat la.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger