Online users

Follower

Monday, September 27, 2010

Rent rumah naik mendadak.

Sewa rumah next year dianggarkan sebanyak 210 dollar per week.Memang cekik darah.Alasan dorang naik sewa mendadak sebab nak cover duit internet. Kononnya tahun depan dorang nak pasang line internet dari Uni and its unlimited.Tapi aku tak tertarik langsung dengan internet tu.Sampai 40 dollar naik.Apa kes?Memang melampau.Itu tak tahulah elektrik kena charge ke tak.

Selamat tinggal Te Kota. Welcome the Terrace. Insya-Allah tahun depan flatting luar.Ada rezeki dapatlah rumah Kam.Landlord tu nak orang duduk time summer terus sambung contract.Geng kitorang ni tak ada yang nak stay summer melainkan Neda.So, sekarang ni tak tahu lagi whether boleh ke tak nak masuk hujung summer.Harap-harap bolehlah.

Gomen pun allocate 200 dollar seminggu untuk sewa rumah.Bukan tak mampu nak bayar 210.Boleh je nak tarik dari duit poket.Tapi duit untuk diri sendiri memang tak banyak la.Just lepas untuk makan je.Nak jalan-jalan memang tak lepas.Dah la tahun depan planning baik punya nak jalan-jalan pi Ostolia. Kena la saving.Betul ke tidak?

8 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

saving, saving. tak dok on campus eh? lagi mahal ye tak.

Judiene said...

tak payah la hang nak pi jalan2
dok kemas2 umah lg elok
hehehe

eDdY said...

z@ck..kat m'sia skank ni pon sumer mende naek...huhu
samer2 la kiter berjimat...

marinahunny said...

ooo nak p ostolia ye..best la deme..

z@ck, acu tarik skit inner ke blkg..tutup dahi sgt. akak geram je nak tarik inner z@ck ke blkg..hahahah

Hizami Rahim said...

amboi.
aku kat mesia ni pun x habis pusing lagi.
jeles ni.
=_=!

eLLy said...

Sana situ sini naik naik naik

LORD ZARA 札拉 said...

mahal bebenor~

T______T

Peri PiA said...

hmm,benggang gak dgn perkataan N tu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger