Online users

Follower

Tuesday, September 21, 2010

Tak nak study oversea.

Aku :Abang, abang tak nak further study kat oversea ka?

Zul :Erm.Tak kot. Study kat sini(UIA) pun dah ok. I want to have my full degree here.Plus duduk oversea living cost tinggi. Makanan semua mahal.

Aku :Why not? Datang oversea best apa. Boleh belajar independent sikit. Alang-alang boleh berjalan tempat orang.Bab duit tu buat apa nak risau.Kan ada scholar.

Zul :Tak nak la.Dah pernah pergi oversea dulu. Dah pernah merasa dah. Hahaha.

Mentang-mentang la dulu dia dapat chance exchange student kat Aussie.Belagak noh.Aku dengan dia otak memang lain benar.Aku rasa pemikiran dia lagi matang kot dari aku. Aku ni fikir short-term.Dia pula jenis fikir long term.Kadang-kadang rasa segan pun ada dengan dia.BI dia lagi gempak kot dari aku.

p/s : Ku memang panggil adikku 'abang'.

18 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

samalah~

ku panggil adikku abang gak~

:)

[z@ck] said...

LORD ZARA..
ah..sibuk je ko..nak tiru aku.hahaha

Peri PiA said...

panggil abang..biase hehe

wah,adik-beradik dah ke obersea

[z@ck] said...

Peri PiA..
dia lagi sakan dari saya sis..Bandung pun dah sampai.akak dia ni je duduk senyap kat Welly.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. mantap la ko adik bradik. kagum aku.

Malek Ku said...

welly pun ok hapa...aku ni duk kat bellybutton jah...haha

Danial Ikhwan Jaafar said...

kat kampung pon orang panggil aku abang. pastu mula lah malu sorang2 bile sepupu yang dah kawin panggil suami diorang 'Abang' jugak! XP

[z@ck] said...

Oshinz d senorita..
erk..tak la hebat mana pun weyh.huhuhu

Malek Ku..
jap..aku lambat skit bab2 nak translate ni.hahaha

Danial Ikhwan Jaafar..
apa kes malu? hahaha

Roxy zai said...

alohaa..
ouh,sama juga..aku pun pggil adik aku abg..
ehek~..adik ko uia mana? aku uia kuantan nih..mana tau leh kenal2..hahaha!!joking babe!=)

[z@ck] said...

Roxy Zai..
dia kat main campus lagi.baru foundation =)

Farah said...

Adik pernah pergi studrnt exchange program ? Under apa eh ?

[z@ck] said...

Farah..
sekolah dia..Alam Shah =)

PinQib said...

wah, hebat noh!

PinQib said...

wah, hebat noh!

PinQib said...

wah, hebat noh!

eDdY said...

hebat adeq ko z@ck..samer cam kakak dier..hehe

[z@ck] said...

PinQib..
besa2 ja weyh..org lain lagi hebat kot..

eDdy..
dia hebat..aku kureng hebat

chenta said...

adik i pun i panggil abang..hehehe..sesuai kot?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger