Online users

Follower

Monday, December 13, 2010

Buli

Tengok talk show kat tv9, topik pasal buli.Ada satu isu yang dibangkitkan iaitu trend ejek nama bapa.Haa..Itu all time favourite kot.Even zaman arwah abah dulu pun dah ada.Pak Su sendiri pernah cakap dulu orang panggil dia dengan nama tokwan aku iaitu Dun.Dah dalam sekolah tu dia sorang ja yang bapak nama Dun.Lagi suka la orang nak panggil.Ada juga yang siap buat lagu.Tak ada kerja sangat la tu sampai reka lagu.

Bagi pembuli, dorang rasa puas hati kot after dapat buli orang.Bagi aku buli mental lagi sakit dari buli fizikal.Lagi bahaya sebab makan dalam.Kena ada yang jenis pendam,sampai ke sudah dia berdendam dengan hang.Aku tak pernah kena buli sebab nama bapak sedap.Mahdzir.Hahahaha.Kena pula time tu Che' Det yang jadi PM.Terhormat tu.Hihihi.

2 comments:

~anah~ said...

dulu mase sekolah rendah,memang selalu kena ejek gune name ayah..bengang gile..hehe..kreatif je dorang ubah name ayah jadi bhn ejekan..ingat lagi muke budak paling nakal kt sekolah dulu.kalo jmpe dia skang,nk bg sedebuk.hehe.dulu x brani nk lawan..

eDdY said...

betol2...
zaman sekolah dulu org selalu maen ejek nama bapak...
tpi alhamdulillah..aq x pernah kena...
mungkin sbb aq x join kot diorg ejek2 ni...
aq senyap jer...huuu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger