Online users

Follower

Thursday, December 30, 2010

Cable Car, Langkawi.


Sesudah mandi manda di pantai, kami bersiap untuk ke Gunung Mat Cinchang pula.To be exact, pergi cable car.Sekarang dah ada jambatan tergantung yang menghubungkan dua bukit kat atas gunung tu.Kira invention baru la der.Aku pun dapat tahu dari Adawiah.Kalau tak, haram nak tahu pasal benda baru kat Langkawi ni.Seperti yang tertera,ramai sungguh orang yang beratur untuk naik cable car.Kami pergi dah lewat petang.Pukul 4 macam tu.Still, orang berpusu-pusu beli tiket.

Cemuih tunggu turn lama sangat.Camwhoring sat.
Nampak tak jambatan tergantung kat belakang aku tu? Haa.Yang tu la buat kami excited nak naik kat atas ni.Berdebar juga yop dalam cable car.Ini tak sama macam kat Genting.Ini lagi curam.Gayat tak sudah la.

Elok elok kami sampai kat atas, hujan turun dengan lebatnya der.Lagi masyuk sebab duduk atas puncak, air hujan turun memang kena kami dulu.Basah kuyup teruih.Damn.Tak boleh nak lari pi mana dah sebab hujan mai kiri kanan.Pasrah je lah tubuh dimamah air hujan.Sempat ambil kotak konon nak protect dari kena air hujan but still, kena juga.Baju boleh perah buat minum!See see.Nasib tudung maintain.Hahaha.

Terus hilang mood nak jalan jalan.Lagipun lepas hujan tu, semua pakat nak turun bawah.Jambatan tergantung pun tutup sebab cuaca tak elok.Tak ada rezeki kami nak merasa jalan kat situ.Risau juga takut terperangkap kat atas.Takut system down ke apa.Tapi mujur tak jadi apa apa.Cable car still bergerak dengan megahnya.Walaupun basah, tetap mampu memberikan pose terbaik untuk anda semua.Hihihi.

Ya.Tahu tahu.Dah koi tembam. T_T

5 comments:

Peri PiA said...

ayamak,ramai nya

akak sure pening nya

nice view,rindu la nak gi sana,tapi kaki akak ketaq nak lalu jmbtan tu

[z@ck] said...

Peri PiA..
nothing to be afraid of sis..berpaut la pada hubby akak..hehe

ekyndelisya said...

byk2 baju, aku suka baju kau yang ni.

eDdY said...

amboi...ramai nya...
dulu mase aq g..jambatan gantung tu tutup...
tgh renovate time tu...
skank ni da bukak ek??

[z@ck] said...

eDdy..
yup..dah buka! =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger