Online users

Follower

Thursday, December 30, 2010

So called kakak mithali.

Dah lama berjanji dengan adik adikku ni nak temankan dorang beli barang sekolah.Plus, sekolah pun dah nak start dah. Berjalanlah kami ke bus stop.Orang tak ada transport sendiri memang macam ni.Nak keluar kemana pun bergantung pada public transport je.Kalau nasib baik, awal la dapat bas.Nasib tak baik, dekat sejam baru ada bas.Kami pergi Alor Setar sebab banyak sikit pilihan kedai berbanding Jitra.

Misi mencari kasut dimulakan.Kasut Ika senang nak cari sebab dia dah target nak kasut macam mana.Mai tang Bang Cik ni, jem teruih.Next year dia jadi pengawas.So, kena beli kasut hitam.Kaki pula saiz besaq. Kaki gajah.Macam aku juga la.Tapi kaki dia lagi giant.Masuk Kedah Shopping Centre, minta saiz 10, tak celuih.Masuk kedai lain pula.Minta saiz 11, banyak yang dah habis stok.Banyak kali juga la dia try kasut.Semuanya tak lepas sebab muncung depan tak cukup lebar untuk kaki dia.Sampailah satu kedai ni, banyak sikit choice kasut hitam.Lepas satu, satu dia try.Sampai satu tahap, aku berdoa please lah muat.Tak larat dah nak mencari.Mujur ada satu kasut ni muat.Saiz 11 der! Dah rupa McDonald dah weh.Punya panjang! Hahaha.Nasib hang la Bang Cik.Kaki gajah tak boleh nak buat apa dah.Jenuh gelak aku tengok panjang kasut tu.Panjang sungguh!

Setel semua barang sekolah, pekena movie Janin.Tak best sangat bagi aku.I was expecting more from it.It turned out to be a little bit boring.Plot pun aku kurang faham sikit.Aku rasa orang lain pun mesti rasa macam tu juga sebab trailer dia nampak macam gempak gila tapi sebenarnya so so je.

Habis movie, terus balik rumah.Kesian kat depa nak kena mengangkut banyak barang.Mujur bawa backpack.Sumbat semua dalam tu.Hajat dihati nak pekena laksa tapi orang ramai sangat sampai tak ada seat.Malas nak menunggu.Jarak bus stop dengan rumah agak jauh.So, terpaksa berjalan sikit sebelum sampai rumah.

p/s: Boleh labelkan saya sebagai kakak mithali tak? Hehehe.

7 comments:

Cieut Nizar said...

kalau hg yg bayar barang-barang skolah yg adik2 hg beli tu bru dikira sbg kakak mithali. hehehehehe. :)

Riha NCL said...

suka baca blog zack sbb zack sgt sederhana, x menunjuk dan mmg kakak mithali pun!

riha pun sama, pi mana pun naik public transport ja.

(^_^)v

[z@ck] said...

Cieut Nizar..
weh..aku malaih nak heboh..tapi aku memang sponsor sikit barang sekolah adik aku..mithali la kan.hahaha

Riha NCL..
thanks! =)

Cieut Nizar said...

haaa. mithali2. untung pngutip durian nooo. hahaha *tetiba*

[z@ck] said...

Cieut Nizar..
hahahaha..out of topic ni.

eDdY said...

bole2...
baguih ko z@ck..sanggup teman adeq2(^^)

Miss Dee said...

wah...bagus la kak zack...respect kak zack sebab jaga adik2 :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger