Online users

Follower

Wednesday, December 8, 2010

Island hopping.


Next day, pergi island hopping.Disebabkan family kami ramai, Pak Su sewa satu bot khas.Kira tak mix dengan geng tourist yang lain la.Kami ambil pakej ni kat Kedawang juga.Kalau tak silap aku, harga untuk 15 pax is RM 350.Jatuh harga untuk sorang RM 20 lebih.Ok la tu.Ramai gila orang.Nasib kami baik sebab elok ja sampai, terus dia panggil naik bot.Geng lain dah lama tunggu tapi tak boleh naik lagi.

Inilah Kak Jaja you'olls.

With lil cousins.

Basically island hopping ni dia bawa kita pusing Pulau Beras Basah dan Pulau Dayang Bunting.Ada juga eagle feeding.Duration untuk island hopping ialah selama 4 jam.Naik bot bawa orang tua tak berapa challenging sebab dia bawa slow.Tak ada nak melambung lambung.Hahaha.Tok muka pucat bila pak cik tu speed sikit.Lawak gila.Pegang Kak Jaja tak lepas kot.Takut benar bot tu terbalik.

Orang sini pandai cari duit.Waktu nak masuk bot, ada pak cik pegang SLR tangkap gambar kami sorang sorang.Ingatkan nak buat koleksi peribadi company.Rupanya buat jual der.Satu plate RM10.Kami beli.Buat kenang kenangan.Muka tak dan senyum oiii.Tu yang jadi terencat sikit tu.Hohoho.Mana nak pi tau depa nak tangkap buat print.Kalau habaq awai awai, cek senyum lawa lawa.Tok pula duk bising bising tak payah beli.Biasalah orang tua.Hehehe.

10 comments:

cha said...

hehe i dulu pn igtkan dia nk buat apa. beriala i buat2 main handset. skali tgk dia jual haha sengal dh takde gmbr nmpk muka. ckpla kn bole kita ready :)

atty's said...

kalo g langkawi mmg besh g island hoping ngn mangrove

eDdY said...

aq x pernah lagi pergi...huuu

░♥si lampu neon♥░ said...

BEST, SERONOK KO YE`

eyes143.. said...

i pun ad stu piring tuh. hohoho

pssttt. kat tasik dyg bunting tuh, turun tak? hehehehe

hans said...

hahahaha
kalau tok aku pun bising tak payah beli
katanya membazir
hehehe

P/S : Episod Terbaru Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 37

ordinary89art said...

nk g lusa!

hudadida said...

waaa..island hopping..best3..
mase kitorg buat island hopping dulu
kat tgh2 laut mase eagle feeding..
kitorg nmpk dolphin ramai2 *mcm org plak.haha* tgh migrate kot..huhu tp mmg cumel..
kitorg kene stop bot kejap tggu dolphin tu sume abis menyeberang..
hihi..tp yg x bestnye retung kulit panas..

noorafzan said...

wuu..menarik amik gambar print buat kenangan.

fatinazierah said...

wahhh cun melecun wohh akak..
sy g island hopping baru2 ni jugak...
tgk pic akak tringat balik mse g ngn mmbe uni..
nasibla pic kt piring tu cntik..mujuqla..
mula2 ingt dye saja jgk snap..siap pnggil lgi suh mai snap..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger