Online users

Follower

Wednesday, December 8, 2010

Masakan kampung.

Family kami ni bab makan nombor satu.Tambah bila berkumpul ramai ramai ni, macam macam jenis lauk ada.Temanya ialah masakan kampung.Bila sebut kampung, tak lengkap la kan kalau tak ada sambal belacan dan pucuk janggus.Nah.Aku kasi tayang kat ampa.Biaq terliuq sekoq sekoq.

Sambal belacan Mak Ndak.Pergh.Ini bisa bikin hero Malaya menangis ni.Pedas.Sok sek sok sek jugalah hidung kami time makan nasi.Family aku style yang memang tak boleh tinggal sambal belacan.Harus ada.

Pucuk 'jangguih'. Kagum aku orang yang pandai makan daun ni.Aku try makan juga dua tiga helai lepas tu tak boleh masuk tekak dah.Kelat lagu mana entah.Cicah dengan sambal belacan.Argh.Sedap.

Haa..Ini first time dalam hidup aku makan benda alah ni.Kerabu mengkudu.Kerabu tu sedap.Tapi mengkudu ni tak sedap.Awal makan ok.Lama lama rasa kelat dan pahit.Bukan selera tekak teman la

Ini ultimate winner of the day la.Keli bakar.Hohoho.Terbaik woh.

Perfect combo isn't it?

7 comments:

noorafzan said...

semuanya kelat2 je ni zack..
lala~

I_Hate_Lolipop said...

hang buat aku terliuq...well done.

[s][u][e][h][a][n][n] said...

arhggggggggg terliur la zack! sedapnya

eDdY said...

keli bakar...fav aq...haha

ordinary89art said...

lapaaaaaaaaaaaaa

[z@ck] said...

hehehehe..sorry!

Mawar said...

pucuk jangguih, sambal belacan, kerabu mengkudu dgn ikan keli, smua tu my febret! :))

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger