Online users

Follower

Wednesday, December 29, 2010

Shopping ikan bilis dan coklat.

Dah sudah cari belacan, cari ikan bilis pula.Dah macam surirumah pula kami ni.Hmphh.Kalau nak cari ikan bilis pula, betul betul kat Pekan Kuah.Kedai cina ni tepi jalan.Sebelum masuk simpang kiri ke Pandak Mayah dari arah pekan, akan jumpa kedai cina ni.Cuaca punya hangat habaq hang.Tuhan ja tahu.Dengan pakai baju kurungnya, ketiak berpeluh.Dugaan betul.

Lepas dah borong ikan bilis,pergi Pandak Mayah pula.Saja jalan jalan situ.Masuk Haji Ismail Group.Syurga coklat weh.Geram aku tengok.Ikutkan hati, mahu je angkut setiap satu jenis.Kat Ismail Group, harga coklat murah sikit berbanding Idaman Suri.

Actually, kami pusing merata ni sebab nak habiskan minyak kereta.Bubuh 50 ringgit, meter naik sampai full.Rasa rugi pula kalau tak habiskan minyak tu.Itu yang redah ja semua tempat.Nak bagi meter minyak turun sebab time kami dapat picanto tu, meter minyak kat E.Ini kira balas balik la.Hahaha.

5 comments:

Judiene said...

Hahaha.
Bijak hangpa na.
Tapi awat hang bejalan pakai baju kurung??
Hangat tuh.

:P

░♥si lampu neon♥░ said...

COKLAT YANG IMPORT TU KE WEH? MURAH KER? HUHUHU..SGT LAH JELES KAN !

Fatehah A. said...

kat idaman suri tu org bese fokus kat pinggan mangkuk.sebab harga mmg best.kalo bab coklat, mmg kat hj ismail tu best memborong. aku beli kinder bueno 2 kotak dulu.huhu

baincardin said...

mmg best kt langkawi tu. :)

eDdY said...

ooo..murah dari idaman suri ek..
pasni tau la..
aritu aq time aq g kat langkawi..aq g idaman suri ja..huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger