Online users

Follower

Friday, January 28, 2011

Favourite scents.

Setiap orang mesti nak kelihatan menarik dan bersih kan? Salah satu benda yang perlu diambil berat ialah tentang bau badan.Kalau bau badan hampeh, memang orang tak nak dekat.Tambah pula cuaca sekarang ni panas.Tendency untuk berpeluh sangatlah tinggi.Kalau badan jenis tak berbau, tak apa.Tapi kalau spesis yang berbau ni, duduk sebatu pun dah boleh bau.Bagi aku, kalau tak ada deodorant dan perfume, rasa macam tak lengkap hidup.Even kalau keluar nak pergi kedai depan rumah pun, sebolehnya aku akan calit juga deodorant dan spray perfume.Aku dan perfume ibarat isi dan kuku.Aku tak tahu lah badan aku ni berbau ke tak sebab tak ada pula orang menegur aku.Hahaha.Tapi, apa pun, aku suka berbau wangi.It gives me confident.

Dan aku sangat pantang kalau dengar ada perfume sale.Laju je kaki melangkah.Style suka kumpul.Pakainya ikut sedap hati.Tak ada ikut hari ni kena pakai yang ni, esok kena pakai yang tu pula.Style aku, kalau rasa nak pakai, pakai.Kadang kadang tu ada yang tak berusik sampai berbulan bulan sebab duk sedap pakai one particular perfume.Favourite scent aku yang berbau manis, ala ala tropical fruit dan bau lembut.Ini antara perfume yang pernah aku pakai:

Oceanus dari Body Shop.Baunya lembut, tak terlalu strong.Pakai time form 4, hadiah dari Zul.

Moonflower.Pakai time form 5. Yang ini pun bau lembut je.Sedap hidung membaunya.Heh.

Chymara dari Body Shop juga.Ini aku pakai time aku kat maktab.Yang ini bau agak strong sikit.Macam bau coklat.


My favourite.Current addiction.Paris Hilton.Dan ini first EDP yang aku beli.Sebelum ni semuanya EDT.Even spray sikit je pun, bau nya tahan lama sebab EDP.Tapi mahal sikit la.Ini pun I beli yang 30ml ja.Lagi banyak liter, lagi mahai.

Fabulosity by Kimora Lee Simmons. Terjebak dengan perfume brand international sejak mai NZ.Tsk.Ada perfume sale ja, mesti angkut satu.Huhuhu.Bau strong dan ala ala tropical fruit gitu.Aku suka botol dia sebab nampak macam glamour teruk!

Sekarang ni tengah ada 3 day perfume sale online kat NZ.Berjaya tahan nafsu jangan beli.Nasib baik Escada tak sale.Kalau tak, dah lama angkut.Hohoho.

13 comments:

izyanty collection said...

kita br dpt myk wangi ESCADA free

[z@ck] said...

izyanti collection..
escada marine groove ke?yg lain tak nak.hehehe

cha said...

ah sesungguhnya diriku sgt jeles huhu.suka gucci envy dgn estee lauder!

[z@ck] said...

cha..
hahaha..time sale kat NZ, both are quite cheap.nak pesan?

asybedazzle said...

boleh bau dari sini. :P

asybedazzle said...

boleh bau dari sini. :P

Izyan Helmi said...

zack..yg paris hilton tu dulu i penah pkai. lepas kejadian classmate gler sex i anta msg bukan2 dekat i..terus da xpkai perfume ni..hehe.

msg die: perfume ape awak pkai. saya suka pkai bau perfume awak. bau perfume awak buat saya rs nak ikut awak sampai ke bilik awak. awk jgn slh fhm dengan msg sy ni. sy just nak taw sbb saya nak beli.

danggg!! xguna punye classmate..gatal!

Cik Aien said...

eden pakai ape2 je perfume. asal wangi NOKTAH!

Judiene said...

Mana nak beli weyh??
Aku nak jugak!

eDdY said...

z@ck..belanja aq satu..hik3

[z@ck] said...

asybedazzle..
hihihi =)

Izyan Helmi..
seriously? oh my...takutnya..huhuhu

Cik Aien..
hahaha...ada ke perfume busuk?

Judiene..
beli kat kedai la bro.hahaha

eddy..
hahaha...tunggu aku jadi jutawan online baru aku blanja hang naa

Anonymous said...

kat mane sale perfume tu? link pls? TQ :)

Perfume-Malaysia.com said...

ada stgh org mmg gila perfume.
my fren last month da beli 2, smalam dia beli lagi 3..plus 1 utk hadiah kawan dia..sembur nyamuk pon ngan perfume kot..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger