Online users

Follower

Tuesday, January 11, 2011

Pulut mangga pulek.

Err.Jangan marah kalau aku selalu cerita pasal makanan.Tak boleh lawan hakikat owner blog ni tengah balas dendam sepuas puasnya terhadap segala makanan Malaysia.Nanti nak balik Welly dah.Sob sob.Sekarang ni lebih suka tangkap gambar makanan dari gambar orang.Hohoho.So, blog pun pasal makanan je lah.Lagi menarik dari tuan blog.Hari tu teman Kamil pergi cari jersey kat Padang Besar.Hey, dah minta izin pengutip durian ok.Sementara nak sampai, perut masing masing duk lawan bunyi.Mamat tu bawa kereta macam orang bercinta!

Pulut mangga.Nom nom nom.

Elok ja sampai, tuju kedai makan dulu.Aku tamak haloba ye.Order nasi ayam dan pulut mangga.Payah nak cari pulut mangga kat Alor Setar.Tambah tambah orang Patani yang buat.Dah alang alang duduk dekat dengan sempadan Siam dimana orang Patani sangatlah banyak, kita pekena pulut mangga sedas!

Nah.Hang ingat aku nak kasi chance tempek muka hang yang macho kat sini? No waaay!

Nooh.Hirup sup 'lagu' tak jumpa sepuluh tahun tu!

***

Dinasihatkan kalau nak makan pulut mangga, makan yang tu ja.Jangan tamak haloba nak makan nasi atau apa apa.End up sengkak perut macam aku.Berjalan pun tak syok bila sengkak perut ni.

p/s : Lagu=macam.

13 comments:

Peri PiA said...

kejam..kejam (T_T)

unieMARKS :) said...

wuuu , ttba rasa ngidam pulut mangga plak ! nak cari . . . . .

unieMARKS :) said...
This comment has been removed by the author.
zikeryhassan said...

aku xpenah rasa

Ercy Archie said...

mak aih... licin pinggan kau pirah.. haha.

░♥si lampu neon♥░ said...

MAK AII NAMPAK MENAWAN LAA PULUT MANGGA TU TAK PERNAH RASA =(


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# RAKAM VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# HAPUSKAN RASA BENCI#
# PUSH UP BRA MOUSE PAD !#

Cik Aien said...

xpelah z@ck, aku bg hang mentedarah habis2 lauq kedah naa..

eDdY said...

aq x pernah makn lg pulut mangga ni..
cam sedap..hehe
mana nak dpt???

[s][u][e][h][a][n][n] said...

ayakkkkk...sedapnya!

[z@ck] said...

Peri PiA..
hahahaha..kat KL mesti byk kedai Patani kan sis?

unieMARKS..
sila cari sekarang =P

zikeryhassan..
hang harus cari dan try.sedap oh.

Ercy Archie..
kuat makan.

si lampu neon..
kena rasa weh.sedap.

Cik Aien..
aik.bunyi macam pasrah ja? hahaha

eDdy..
selalu kedai Patani ada pulut mangga ni.

suehann..
nom nom nom

MieZa said...

sedap nya!!!

.: ♥ Vintage :. said...

Oit. Saya kembali. Terima kasih keran boh gambaq saya idong kembang.

Anonymous said...

kat mne ye nak cari pulut mangga ni.. ari tu dah ronda perlis tp tak tau kat mana nak cari.. tlg bgtau tmpt yer

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger