Online users

Follower

Tuesday, January 25, 2011

Terlebih rajin.

Credits to Makan Malaya.

Nah.Hari ini rajin sikit walaupun still moody pasal jari kena minyak panas.Excited sangat nak buat kari daging sebab ada santan segera.Aku ni mana reti sangat guna santan yang perah dari nyioq tu.Fail.So, bila jumpa santan segera kat kedai, terus sambar. Akibat terlalu syok sangat, kari cek terlebih santan. Jadi lagu mana entah.Minyak pula terkurang.So, kari tak berapa nak pecah minyak.Macam kuah masak lemak pun ado.Hahaha.Bantai la labu.Yang nak makan aku dan adik adikku saja.Kalau depan tok, tobat tak buat kari semua ni.Segan oh nak jamu orang yang lebih tua dan expert dalam bab masakan ni.Rasa kerdil je diriku ini.

Terlebih rajin tumbuk sambal belacan.Noooh.Tera' nak lumat semua cili tu, ada la dua tiga kali masuk mata.Duduk jauh sebatu dari lesung batu.Style tak berjenis buat kerja jadi macam aku la.Tapi jadi juga you'olls.Al-maklumlah, time kat Welly, tak ada lesung batu.Kalau nak buat sambal belacan, pakai main masuk blender ja.Hihihi.

Ok.Selamat menikmati lunch semua!

7 comments:

emieysandra said...

rindu nk masak kt umah..

Softtouch [Hanim] said...

uiiii sedapnya....kalu adi zack komplen byk sgt suh dia maska sndiri...heeeee

Deqna said...

wah.. dah leh kawen dah nie.. dah leh masak kari..hahaha

[z@ck] said...

emieysandra..
hehehe..skang duduk umah sewa ke?

Softtouch Hanim..
hahaha..betul gak tu!

Deqna..
hahaha..nak nak nak!

Rayyan Haries Aaron Davis said...

mak ai! terliuq cheq tengok! T_T

Cikgu Tie said...

Nampak sedap ajer gulai nie!

eDdY said...

sambal belacan yg guna lesung batu sedap dier laen dari yg guna blender..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger