Online users

Follower

Saturday, February 5, 2011

Awet Muda.


Bila perut dah lapar, kena isi.Nasib baik ada Mira dan Nickhun yang sudi nak tunjuk jalan tempat makan yang best.Maka, kami follow belakang dorang.Sumpah aku tak tahu yang USM sebenarnya dekat je dengan QB.Duk bajet USM hujung pulau.Hehehe.Tak sampai 15 minit, kami dah sampai kat Awet Muda.Kata Mira, ini favourite place budak USM makan.Selera kampung gitu.

Budak USM mesti familiar dengan tempat ni kan =)

Lauknya, huiiiii...sedap sedap belaka.Bila perut kosong, tengok semua lauk rasa nak ambil.Tapi ada satu lauk yang berjaya menambat hatiku, sambal paru.Berapa lama dah aku kempunan nak makan sambal paru ni.Pernah suruh tok buat tapi dia tak buat sambal kering macam ni.Dia buat ala ala kurma.Tak berapa umph.Memang tak pandang lauk lain dah.Cekau sambal paru tak ingat dunia der.Ambil sikit sayur kerabu mangga dan sotong tepung, nah.Perfect combo.Sedap weh.Ada juga lauk bakar.Serba serbi ada.

Gembira bila hajat nak makan sambal paru terlaksana.Sekarang craving for sambal petai pula.Ini bob punya pasal la ni.Akan ku usulkan pada tok.Suruh tok cari.Hehehe.Tak berapa hari dah nak balik Welly.Argh.Tak sukanya!

10 comments:

eyk@_zuL said...

awek muda mmg hotspot dak2 usm.tp mknan kt situ agak mahal la.ada lg satu tmpat nama adek manja.kt area2 kfc tu..tu pun best gak.murah sikit.tp best!hoho~

[z@ck] said...

eyk@_zul..
ek? oh..agak bankrupt juga la kalau tiap2 hari jamah kat awet muda ek..takpa..next time try adek manja pula =)

Judiene said...

Hmmm, nyum-nyum!
Aku pun memang suka sambal paru ni, especially bila paru tu digoreng rangup.
Finally, da dapat tengok Si Pengutip Derian.
Hahahaha.

:D

fathiahRAIHANA said...

orang penang saja tapi cek tak pegi pom belah sana . ngee ~

Auto Backlinks said...

This is a free link exchange service as backlink, Everyone knows how important backlinks are to getting a good rank . Here we offer a backlink free and fast for your sites.

PinQib said...

dap nyer
weeh
akak
klu betoi la nickhun tu korea maii jeles hasad dengkiii


GONG XI FATT CHOIII
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HAPPY RABBIT YEAR :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Journey from HELL|


Sorry lama Tak SINGGAH.

eDdY said...

gmbar mmg wat air liur meleleh..haha

yanasensei said...

mimi rempit ngan nik ka kt depan tuh! HAHAHAAHA lawak plak aku tgk. haaa awet muda ni mmg mahai sket. huhu.

Queen M said...

hahaha..awat ak nampak gemok weyhh?? :P:P

syakey said...

xsempat bape saat dr jambatan dh smapi USM. x adventure btol USM ni

XD

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger