Online users

Follower

Sunday, February 6, 2011

Padang Kota


Kalau mai Penang tak singgah Padang Kota memang tak sah.Kat sini boleh dikatakan tempat paling ramai pengunjung tak kira siang ataupun malam.Sentiasa meriah you'olls.Time kami pergi pun, ramai sangat orang.Kebanyakannya datang dengan family. Kena pula cuti.Lagilah ramai umat manusia.Sebenarnya dah berjanji dengan tok untuk beli something dari Penang.Pusing punya pusing, nampak kedai jeruk.Ok juga kalau beli jeruk kan? Kat kedai ni, banyak pilihan jeruk kita boleh dapat.Dari buah ceri,umbra,chermai,pelam dan macam macam lagi la.Rambang mata nak pilih.Aku ambil dua jenis.Satu umbra, lagi satu, eden tak tahu namanya apa.Hahaha.Nampak cute je bentuk, ambil!=P Sistem penjualan pula, ikut berat.Paling kurang, setengah kilo.Harga pun boleh tahan murah.Berbaloi baloi la.

Dah beli jeruk, teringin pula nak makan laksa penang.Nampak satu gerai jual laksa.Apa lagi, order 4 bungkus.Rasa pelik bila laksa dorang tak ada telur.Kalau nak telur, kena bayar extraBoleh pula gitu kan.Kalau kat Alor Setar ni, laksa memang taruk telur.

p/s : Laksa penang pak cik ni memang terbaik der! Sedap bukan main!

4 comments:

eDdY said...

mungkin yg betol2 ori punya laksa penang mmg xder telur..tu yg kena charge lebih tu...

Drunbella Khoo said...

wei, makan kat padang kota tak mahal ka?
kalau nak lebih pilihan jeruk, p kat pasar chowrasta.
kat situ boleh rasa.
rasa sampai kembung perut.
ekekeke.
:p

syakey said...

tapiii,pdg kota kekotoran. dlu dlu lg best.

:D

Queen M said...

*ak tatau pon laksa kedah kena letak telur?hahaha :P

*btw lupe nak gtaw tmpat jual jeruk org melayu yg dekat dgn usm..hee

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger