Online users

Follower

Thursday, February 17, 2011

Sushi moment


Hari tu pergi Penang dengan Adawiah dan Wan.Actually plan nak pergi Bukit Merah tapi sebab masing masing ada hal dan masa dah semakin suntuk, lepak Penang sajork.Kempunan nak makan sushi, maka kami pun pergilah ke Queensbay.Sampai pun dah time lunch,perut pula dah berbunyi.Memang perfect timing la kan.Lalu kat Sakae Sushi.Member Wan pernah makan kat situ cuma kitorang ragu ragu nak masuk sebab tak nampak pun orang Melayu yang makan kat situ.Risau juga nak masuk kot kot satgi tak halal pula.Kat luar kedai just ada tulis 'Pork free'.Doesn't mean boleh redah masuk je weh.Tapi kalau dah ragu ragu, better jangan makan.So, kami pergi cari Sushi King je lah.

Masuk masuk kedai dah disambut dengan meriahnya oleh waiter waiter Sushi King.Aku dan Ada first time makan kat Sushi King ni.Duk ikut bontot Wan je lah sebab dia je yang biasa makan kat situ.Apa yang diorder, kami ikut ja.Tak tahu mana yang sedap sebab pilihannya sangatlah banyak.Ada dua tiga jenis yang tak boleh makan sebab contain alcohol.

Hygienic betul tukang buat sushi kat sini.Bagus!

With my eating partner, Adawiah.Asal kalau keluar dengan dia je, mesti duduk sebelah menyebelah.Hehehe.

So, nak tanya ni.Actually Sakae Sushi tu halal dimakan ke tak? Ke ikut cawangan juga?

8 comments:

shark said...

huh...
cambest jer tgk kalu org g makan..
lg best kalu org tu blanja:)

Queen M said...

ade org kate,sushi king haram..tp xtau la..

Drunbella Khoo said...

hg dok makan sushi, satg dalam otak hg ada ulat.
macam dalam gambaq depa dok post tu.
hahahaha.
:D

angahpikah said...

actually dah cari maklumat. Sushi king tak dapat sijil JAKIM dan juga boleh dikategori haram. Memang ada beberapa dish je yg ada alkohol. Tapi jika alat yg diorang guna, basuh pinggan, pisau dan sebagainya dah guna utk yg haram, halal terus jadi haram..

Tak gitu?

[z@ck] said...

shark..
hahaha..ni nak suruh aku blanja ka?

Queen M..
ya ka? aku confident masuk sebab pekerja dia semua melayu.

Drunbella Khoo..
aku langsung tak bayang benda2 tu..hentam telan ja.hahaha

angahpikah..
ya ka? dah telan masuk dah pikah.tapi aku heran sebab pekerja dia kebanyakkannya melayu.

angahpikah said...

itu la.. memang camtu. event manager yg bg tau ak pn melayu. Dia yg tak bg pergi makan. huhu. Aku pun xpaham.

eDdY said...

aq suka tgk citer jepun..sgt2 suka okay...
tpi still...maknan jepun ni aq x suka..huhu

Att Ashburn said...

sakae tu arak zack huhu..kat welly kn st pierre takle mkn sbb die bubuh sake atas sushi

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger