Online users

Follower

Sunday, March 13, 2011

Tudung gypsi = Tudung pemberat


Kan sebelum aku fly balik NZ, aku ada cakap nak buat bisnes tudung kan? There you go. Dah terjual hampir separuh dari koleksi dan masih memburu orang untuk datang tengok.Hahahaha.Tapi paling best, waktu first customer datang tengok la. Bukan orang lain pun, kawan satu kos juga. Dorang ni geng yang tak balik cuti summer. So, memang agak excited juga nak tunjuk kat depa koleksi shawl yang aku bawa dari Malaysia.Tak sempat nak tunjuk semua, dah start cekau dah.Senang hati tokeh tengok depa cekau banyak banyak.Hahaha.

Antara feedback kawan kawan:

"Sekarang ni memang fesyen kat Malaysia eh pakai macam ni?"

"Macam macam fesyen sekarang ni.Tudung ada pemberat.Tudung berladung, bla bla bla.Sakit mata aku tengok tudung colour pelangi tu."

"Shawl kedut kedut pun ada eh? Nak pakai macam mana ni?"

"Tudung bawal tak ada ke?"

Testimoni customer. Jangan marah naa Dya. Jadi model kat blog I sat.

Nice kan.Hahaha. Nama baru untuk tudung gypsi ialah tudung pemberat. Bak kata orang lelaki kat Welly ni lah. Yang beads tu pula, dikatanya tudung berladung.Sampai hati.Itu baru setahun tak balik Malaysia, dah ada macam macam jenis tudung dah.Kejutan budaya la sekejap.Eh, tak semua budak oversea buta fesyen tau. Ada yang advance juga.Tanya tudung Yuna ada tak? Noh.Mana nak cari tudung Yuna yang berkilat kilat tu haa?

6 comments:

Tulip said...

jangan sampai jadi 'hamba fesyen'. mengikut syariat itu yang penting =)

❤NazirahMoktar❤ said...

macam best je dok luar negara..bile balik msia, macam2 fesyen ada kan.kami kat sini lak naik jemu, sebabnye dah mcm2 fesyen..sampai rasa pelik tak tau nak pkai cam mana =,=

PinQib said...

haha
kena cas lebih dr biasa dak kat welly??


Have a nice day. 
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::Ahh choom….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*

|Blog Menggemok|

eDdY said...

haha..terbaek la..
aq suka nama tudung pemberat tu..haha(^^)

eLLy said...

klu nak tudung Yuna yg berkilat kilat kena jait la sendiri blink blink tu :)

Elle JmDean said...

wahhhhh! syok eh jd tokey tudung kt sane... kt sini da mcm2 pesyen tudung hadoo.. smpi x tlarat da nk bli... hehehe best tgk org blaja oversea nih... thumbs up! ^_*

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger