Online users

Follower

Tuesday, April 19, 2011

Yes, I am a cleaner.

Lama kan tak cerita pasal part-time job. Kalau dulu, aku selalu cerita pasal Mrs. X, tapi tahun ni boleh kira dengan jari berapa kali aku bercerita. Huhuhu.Alhamdulillah, rezeki tahun ni banyak. So far, dah ada 3 cleaning jobs. One permanent and two casual cleaning. Yang permanent tu kat Wadestown dan yang casual pula kat Khandallah dan Kelburn. Cukup la tu. Casual ni dorang panggil suka hati bila dorang nak ja. Selalu dua minggu sekali dorang akan text suruh datang. Masing masing ada cara tersendiri untuk manage household. Paling aku suka kat Kelburn sebab majikan aku ni style bagi tau satu satu kerja yang aku kena buat. Means macam first lap cermin.Bila habis lap cermin, aku report kat dia dan dia akan bagi tau next kerja pula. Dan dalam masa yang sama, dia tolong aku juga. So, tak ada la beban sorang sorang. Hehehe. And she's very a 'go green' person. Semua produk cleaning go green. Even kalau nak basuh sinki pun, guna vinegar instead of chemical product. Bagus bagus.

Aku rasa dah cukup puas dapat kerja even though gaji tak ada la banyak macam member yang lain. At least ada duit simpanan lebih selain duit dari gomen. Nak target ribu riban, memang tak la melainkan hang kerja housekeeper hotel. Tapi aku cukup bersyukur dengan apa yang aku dapat. Lagi satu, study tu top priority. Kerja la kuat mana pun, asalkan study tak ke laut, ok la =)

Haa.Gambar rumah majikan non-ado. Tahun ni Rose banyak kena tinggal kat rumah. Tak sempat nak usung ke sana ke mari. Huhuhu.

7 comments:

Jiji-Fify said...

baguih hang ni.. pandai cari duit.. :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

[z@ck] said...

Jiji-Fify..
nak tunggu duit dtg kat saya, tak dapek la sis =P

Dee said...

cleaner pun xpe..janji dpt duit..hehe..kwn k dee kak tina tu dulu janitor masa study kt US..

[z@ck] said...

sis Dee..
kerja kat sini best sebab dorang bayar ikut hour.hehehe.

faRa_diLa said...

bestnye... dpt duit poket :D

ZieSalikan said...

pasal keje x penting keje ape..yang penting halal......

eDdY said...

kumpul duit beli keter..hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger