Online users

Follower

Tuesday, May 10, 2011

I love Grabone

Duit banyak melayang sejak kebelakangan ni. Antara sebabnya ialah:

Beli kupon untuk dua keping crepes padahal tak pernah makan pun lagi.Beli sebab murah.Boleh?Ala ala macam waffle jugak.

Beli pass masuk Wellington Zoo. Jadi pencinta haiwan sat.

Beli kupon main boling LAGI! Kali ni kat Newtown pulak.

Beli tiket ke Milford Sound. A must go place when you come to NZ. Looking forward to be there. Orang cakap cantik.Rugi kalau tak pergi.

Beli tiket paintball LAGI! Huh.Tak serik serik kena tembak. Kali ni lagi mencabar.Main celah celah semak.Takut takut. =.=

Seal Coast Safari. Ini beli dah berkurun lamanya tapi still tak ada masa nak pergi redeem.Susah benor nak nampak seal ni haa. Penguin lagi la tak ada.

Beli tiket skydive.Ini memang berani mati la wa cakap lu. Setiap kali tengok gambar skydive, setiap kali tu la rasa meremang.Peluh bercerau orang Kedah kata.Macam tak percaya aku nak buat benda alah ni nanti.Ish laa.

Water rafting.Ini pun berani mati. Aku ni ada fobia dengan air.Pernah lemas dulu. Paling tak boleh blah nak buat benda alah ni bulan 6 which is during Winter. Buat kebal boleh kan? Tak tahu la mampu tahan ke tak kena air nanti. Kebush kebush.

Semua sebab Grabone la ni! Asyik membeli dan membeli sahaja.Aku anggap semua ni pengalaman baru untuk aku la. Orang cakap sementara muda ni buatlah semua benda yang kita rasa nak buat.Bila dah tua nanti, dah tak berani nak terjun, berendam semua ni. Seriau.Lagipun ini peluang depan mata. Biarpun mahal, tapi aku rasa worth it la untuk suatu pengalaman yang tak boleh nak dapat kat tempat lain. Well, NZ is well known of its extreme sports. Rugi la kalau duduk sini tapi tak buat kan.

I love Grabone *Mata ke atas, tangan ke dada*

7 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

sebelum ko balik, habiskan semua voucher yg ko ada tu

jeles nyah

[z@ck] said...

Aimi dan Pakcik Hashim..
harus nyaah

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

tak pernah main paintball.. nak cube la.

Muhammad Mustaqim Razali said...

aDa tiket lebih tak?
mintak sikit... :)

Qu azniza ;) said...

seyes ska gila kalau dapat try suma ni... bt la sementara ada peluang. hihi

eDdY said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....sgt best ni...
makesure abes okay...
pastu..aq suka ayat lasdst skali tu...haha

[z@ck] said...

Oshinz D senorita..
hang kna try sekali weh.best.adrenaline rush!

Muhammad Mustaqim Razali..
sayangnya tadak =(

Qu Azniza..
duit melayang banyak!huhuhu

eDdy..
ye la tu *mata ke atas,tangan ke dada* hahaha..just kidding

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger