Online users

Follower

Monday, May 2, 2011

This is life

Bila otak dah tepu, sinilah tempat paling best nak curah idea.Nak luah perasaan. Patutnya sekarang ni aku dah tidur tapi entah kenapa mata masih lagi segar. Maybe sebab telan mocha petang tadi kot. Tulis shout out kat FB bukan main lagi. "RAHSIA KEKAL AWET MUDA=TIDOQ AWAL.BYE!" padahal sekarang still tak tidur lagi. Apa cerita? Sedar tak sedar dah bulan 5. Tak lama lagi dah nak habis sem. Tinggal satu sem je lagi kat Welly ni. Perasaan? Bercampur baur. Rasa berat hati juga nak tinggal Welly tapi at the same time rasa syok nak balik Malaysia.Hahahaha.For some reason, aku rasa tak nak balik Malaysia sebab dah tahu dah final year kat maktab nanti konfirm 'seksa' punya. Praktikum satu hal.Thesis satu hal.Tak boleh ka tak buat thesis haa? Cis.Awal awal lagi dah ada negative perception on thesis.Bukan apa, tengok member member yang dah grad duk upload gambar thesis dorang.Bukan sikit, tapi tebal haa.I begin to question my ability to produce such a thick book using my own thoughts.Macam tak mampu ja.Tera' essay 1500 words pun dah merungut tak tau nak tulis apa.Huhuhu.Dan rasa syok balik Malaysia sebab dapat makan macam macam.Hahahaha.Eating is my passion.Aku tolak kayu dan batu saja.

Ramai yang cakap 'Cepatlah habis belajar.Penat dah'. Sungguh! Tapi benda nilah yang akan kita rindu once kita dah mula kerja. This is life.

4 comments:

Fatin Aliyya said...

one thing yg rindu nk blk msia ialah MAKANAN.haha, mmg x dinafikan kt msia mewah dgn mkanan ja.:D.la ni rs mls gla nk blaja, nk keja tros kalo leh, x larat nk ngadap buku sgala bagai tp tuelah like once dh start keja, mst rnd zmn blaja kn.

chayok2 kak firah :D.

Rozami said...

untung ko dapat rasa hidup negara org

aza said...

huuu....
bestnya..dok ngra org..
:)

eDdY said...

setuju ngan ayat yg last tu(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger