Online users

Follower

Sunday, July 17, 2011

Huka Falls


Jarak antara Taupo dan Rotorua tak jauh sangat. So after Taupo, kami meneruskan perjalanan ke Huka Falls. Terima kasih kepada GPS yang sangat membantu. Oh. Tidak lupa juga kepada encik peta. Tanpa kalian, memang tak sampai la kami kat sini. Waktu sampai, bajet macam tak ramai la orang. Sekali hang, penuh parking. Ramai pelancong. Kami pun bajet pelancong juga la sebab bawa parents Adawiah.Hehehe. Setiap kali mai sini, setiap kali tu la aku rasa sangat kagum dengan air terjun kat sini. Sangatlah biru dan jernih. Kat Malaysia mana nak dapat air sungai colour macam ni. Tsk.

Arus yang sangat deras. Kebush kebush.

5 gadis pingitan. Yang tengah saja available.Yang lain tunggu masa nak nikah ja.Hahaha.

Bak kata info board ni, "About 200,000 litres of water, plunge nine metres over the great rock face of Huka Falls every second- that's enough to fill five Olympic swimming pools every minute". Dahsyat tak dahsyat la air kat Huka Falls ni. Banyak sungguh.

Fun fact about New Zealand : Penduduk sini tak perlu bayar bil air. Sangatlah heaven =)

6 comments:

Dee said...

wow..cantiknya...keindahan alam semulajadi membuktikan kuasa yang maha esa...

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah..tu bukan fun fact, tu excited fact tu!! kalau kat australia tu, ada water restriction level 1,2 la ape la. alhamdulillah new zealand ni melimpah-limpah ayaq! XD

[z@ck] said...

Dee..
subhanallah =)

Danial Ikhwan Jaafar..
hi! good to see you again! is it? memang NZ ni kaya dgn air.air paip tu boleh bt minum tanpa sedikit keraguan pun.hehehe

eDdY said...

air free...mmg heaven..hehe

chenurulhusna said...

beznya zack hang pi jalan2:)

[z@ck] said...

eDdy..
btoi2..sapa tak suka benda free..hahaha

chenurulhusna..
=)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger