Online users

Follower

Sunday, July 17, 2011

Mecca Kebab Rotorua

Kat Rotorua, kitorang stay dua malam sebab nak buat water rafting. Tapi kecewa akhirnya bila orang company tu call cakap tak boleh nak buat sebab arus air terlalu deras dan air tu icy.So Kaituna River tu tutup. Dorang ada bagi option lain tapi disebabkan kami ni guna kupon Grabone, maka tak valid la untuk redeem kat tempat lain. Punah harapan. Sob sob.

Stay kat Astray Motel & Backpackers. Time ni kitorang terpaksa undercover Kema sebab booking untuk 6 orang tapi kami 7 orang. Kesian Kema terpaksa tunduk tunduk time nak check in. Mujur tak kantoi. Hehehe.

Ruang dapur.

Sepanjang dua malam kat Rotorua, kami makan luar. Malas nak masak.Hahaha. First night, makan kat Nandos. Second night pekena Mecca Kebab. Pergh. Terbaik la wa cakap lu. Aku adalah tamak haloba. Ambil large. Time tu tengah lapar gila. Bila makanan sampai, noooh...memang besaq sungguh habaq hang. Jenuh nak perabih.Kat NZ ni, pi la ceruk mana pun insya-Allah ada makanan halal dan kebanyakkan option yang ada adalah kebab kebab dan kebab. Masaklah hang sepanjang trip nak sumbat kebab.

Dah muak makan kebab, dorang ni nak pekena ais krim pula. Mak ikut je la noks.

p/s: Lapaq kebab la pulak.Huhuhu.

4 comments:

..hizamirahim.. said...

haha.
tak habis2 dgn jalan2 die.
haish.
jeles!!!!!!!

[z@ck] said...

hizamirahim..
kata pelancong..haruslah jalan2.hehehe

eDdY said...

besar tu besar mana???

[z@ck] said...

eDdy..
besar mcm dalam gmbr tu.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger