Online users

Follower

Sunday, November 20, 2011

Akim gelak besar


Riuh rumah kalau si budak Akim ni datang. Dia ni anak jiran. Disebabkan setiap hari pengasuh dia rajin bawa datang rumah, kami dah anggap dia macam adik beradik sendiri. Dulu waktu aku balik summer, dia baru setahun. Tak boleh jalan pun lagi. This year, dah dapat kaki. Jenuh kepung satu rumah.Laju je berlari ke sana ke mari. Dia cukup suka pergi kat telefon rumah tok. Pantang lepa sikit, tup tup dah angkat telefon buat buat macam tengah on call dengan somebody. Comel je.Sekarang ni dah pandai sebut dua tiga perkataan macam 'nanak, ni, ika, bangcik, tok'. Dia dah mula faham apa yang orang cakap kat dia. Sebagai contoh ni haa. Bukan main lagi. Mana dia belajaq, aku pun tak tahu. Gelak orang kayo.




Akim ni memanjang ja senyum,gelak. Manis je muka. Tapi kalau mai time dia menjerit, satu kampung boleh dengaq.Punya la kuat. Eh.Aku ni update macam aku pulak mak dia kan. Hahaha.

4 comments:

Haruuta Chan said...

Comel Betul Budak nih ^^

eDdY said...

siyes..mmg comel sgt budak ni..hee

Fatimah Muhammad said...

comelnye...lincah plak tu..

lizz said...

so cutela akim ni...auntie cubit pipi sikit boleh...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger