Online users

Follower

Friday, November 25, 2011

Nostalgia

Zaman tok naduk punya filem. Nostalgia betul. Aku pun tak sedar yang aku ada simpan filem ni lagi. Bila dibelek diteropong dekat dekat, sah gambar zaman kat Langkawi dulu. Time tu sanggup berhabis sampai puluhan ringgit untuk cuci gambar. Hantar minggu ni, minggu depan baru dapat. Lepas tu bila gambar tak jadi, mulalah meroyan sorang sorang. Apa hang ingat zaman tu boleh playback gambar kat skrin macam sekarang ka? Non ado. Hahaha. Banyak kali jadi kat aku macam ni. Satu filem maximum 36 keping kan? Kalau tangkap time malam, possibility untuk gambar tak jadi sangat tinggi. 10 out of 36 ja yang menjadi. Rugi duit mak noks! Tapi apa boleh buat. Terima je lah. Kamera pulak bukan cap Sony mahupun Canon tapi cap Toma. Hang ada? Hahaha.

p/s : Filem pilihan sudah semestinya dari brand KODAK. Tak main fujifilm yang hijau tu. Hohoho.

3 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

sama lahh.. last week baru dok kemaih2 brg2.. jumpa jugak menatang nih.. simpan jugakk.. zaman skolah la banyak dok amik gambaq.. pastu share ngan member2.. hampa nak cuci sndri :-P

HappyIrfa said...

hahaha.mmg nostalgia.akak pun masih simpan.simpan buat semak nak buang sayang.ada lagi ke kadi gambar terima kalau kita nak cuci sekali lagi?

eDdY said...

old skool abeh..haha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger