Online users

Follower

Tuesday, December 20, 2011

Gulam

Assalamualaikum.Yuhuuuu...Masih lagi di Kota Damansara. Sepatutnya pergi PD hari ni tapi disebabkan salah faham, esok baru check in kat sana. Semalam pergi Giant. Agak jakun jugak la tengok Giant sini. Kalau nak compare Giant kat Sungai Petani, ini 3 kali ganda. Beli barang makan sikit untuk esok pasal bahan mentah kat rumah dah habis. After Giant,ingat nak pekena mee goreng mamak kat Subaidah. Sekali tak jadi daa. Pi pekena kat Gulam. First time dengar,aku ingat kedai ni jual nasi lauk dan ulam ulaman.Pasal nama Gulam kan. Hahaha. Rupanya dia macam stall kecik kecik under satu restoran. Ada macam macam jenis makanan. Orang pulak, ramai gila. Rasanya yang duduk kat Kota Damansara ni, mesti dah familiar dengan tempat ni kan.



Asalnya, aku nak makan moi sup. Orang utara mesti tau punya moi sup ni apa. Kalau kot belah selatan, aku tak pasti korang panggil apa. Nasi air or bubur nasi? Time nak order moi sup ni, aku konflik bahasa kejap. Takut adik tu tak faham pulak apa kebendanya moi sup ni. Siap siku siku Man lagi tanya nak cakap moi sup ke nasi air. End up tanya, "Moi sup ada tak adik?" Dia senyum lepas tu geleng. Entah faham ke tidak adik tu. Sebab tak ada, aku tukar amik Mee Bandung.


Tobat terbaik weh. Kuahnya likat dan cukup rasa.

8 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

perghhh~ boleh cuba p trai kat sana laa!

aLeen aVriL said...

haaaa..mee bandung tuh hantar kat kita 1 bungkus memandangangkan masih ada di kota damansara kan...

klu dah ade kat PD xde la aku nk mintak haaa...

hahahahaa
hepi holiday zack..

Cik Aien said...

Ada kt KL xhabaq maiii nampk :p

Mai Ampang pulak, kita pi jalan2 Ampang Point kaaa, Wangsa Walk kaaa :D

niezam said...

sangat menyelerakan :))

eDdY said...

baru 2 ari leoas aq makan mee bandung ni..hehe

Zuewairy said...

mai skit pirah

AcanCapik said...

la, pi kota damansara tak hello aku nooo... pastu awat tak pi uptown kota damansara? dekat ja ngan gulam mee tu. hehe

Peri PiA said...

akak biasa gak tmpt ni hehehe

Assalammualaikum z@ck,lama xkomen hihi...pe habaq

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger