Online users

Follower

Monday, December 12, 2011

Kasih yang suci

Disebabkan bosan, aku beli jugak satu novel. Actually, nak beli novel English. Boleh la improve lagi BI aku ni tapi disebabkan kedai tu just jual novel BM and I desperately need a novel to fill up my boring day, angkut jugak la. Malia cakap cerita Nora Elena berdasarkan novel ni. So, sebab aku tak sempat lagi nak khatam Nora Elena, aku beli je dulu. Mungkin lepas baca boleh marathon Nora Elena pulak. Lagi feel la tengok. Macam Ombak Rindu. Hehehe. So far, baru baca dua chapter. Terbantut pasal tak sihat hari tu. Terus kacau mood nak membaca. Bila dah ada adaptasi drama, lagi feel membaca pasal boleh bayang dah Seth Tan tu macam Aaron Aziz, Nora Elena pulak Siti Saleha, Saiful Idham pulak Zul Ariffin. Hehehe. Itu je la watak yang aku tahu.

Oh, by the way, dapat jugak I tengok Ombak Rindu after 3 kali dikecewakan oleh akak kaunter tiket. Not bad la. Apasal aku tengok Lisa Surihani macam kerempeng sangat dalam movie ni haa?
p/s: Rambang mata bila masuk kedai buku. Novel bersepah sepah. Macam macam tajuknya. Macam macam jugak covernya. Apa pun, tengok sinopsis dan publisher before beli. I would choose Alaf 21. Forever dan always =)

7 comments:

niezam said...

you should try Jemari Seni. if u wanna read something not typical likes others malay novels. totally different from alaf 21. n maybe kaki novel. try it also :))

p/s: ombak rindu? mila ok la. izzah tu taknampak kg. urban sgt pelat dia. hehe.

aReLaN said...

sme la ngan si dia.klu msuk kedai buku,rambang mata nk memilih novel.hahahah...

AJ Hanif said...

aku pun nak rekemen benda yang sama sebelum baca komen niezam.

Jemariseni punya buku memang aku minat. Not because i hate others, but JS bring something extra.

Apapun, suka tak suka ni subjective. But, it worth to try for.

Yang aku rekemenkan adalah Hlovate, Siti Suraya atau setidak pun Syud.

*senyum*

[z@ck] said...

niezam..
oh ye ke? aku tau alaf 21 ja.not into novel sebenarnya.sekali sekala je beli. thanks for the info =)

aReLan..
bagus la tu.membaca amalan mulia..

AJ Hanif..
thanks! =) Hlovate tu famous jugak kan. tapi tak terbaca lagi pun =)

Softtouch [Hanim] said...

ombak rindu akak dah bc tp KYS akak xpernah bc lagi...

betul Alaf 21 punya novel jgk yg best...

AJ Hanif said...

she (or he?) has a different stoke of writing, and we can gel onto her(his) writing.

storyline pun menarik.

no harm trying, if u got the luxury of trying la.

*senyum*

eDdY said...

aq pon sama..baru nak berjinak2 dlm dunia novel ni..sbb bosan..haha
baru2 ni beli novel english..tajuk dier the way we are..hehe
x abes baca lagi..tpi menarik la :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger