Online users

Follower

Tuesday, December 13, 2011

Tinted kereta

Kan aku cakap aku datang BM sebab ada misi yang perlu diselesaikan kan? Inilah misinya. Tinted cermin kereta. Al-kisahnya hari tu kat Groupon ada buat promo tinted ni. Bayar just RM 150 instead of RM 780 untuk tinted the whole cermin kereta. Warranty 5 tahun. JPJ compliant. Aku tak ada kereta sendiri tapi bila teringatkan mat arep pernah menyuarakan kehendak nak tinted kereta, aku bagitau dia. Aku tak pernah nak amik tau pasal keta ni. Tanya jugak la, RM150 tu kira murah ke standard harga ja. Takut takut la dorang saja letak harga tinggi ke apa ke kan. Dia cakap murah la. Lagipun mak dia duk complaint panas. Al maklumlah, Kedah sekarang ni makin panas. Buka aircond high pun belum tentu boleh cool down.

Servis kedai ni sangatlah tip top. Cermat betul dorang ni buat kerja. Proses tinted ni amik masa lebih kurang 1 jam 30 minit. Mati kutu jugak kami kat situ. Tak tau nak buat apa. Duk ingatkan sekejap ja. Hahaha. Ada satu plastik tinted tu, nala punya hitam tapi murah. Rasanya yang tu tak lepas JPJ.

So, kepada yang nak duk area BM, nak tinted kereta, boleh la try servis kat sini. Normal price around RM780. Kalau nak yang lagi sejuk, around RM1100. Yang tu dari US punya. Memang sejuk.Langsung tak rasa panas.

QZ & UV Solar Protection,
No. 130, Jalan Tembikai,
Taman Mutiara,
11400 Bukit Mertajam,
Pulau Pinang
(012-4920052)

4 comments:

aReLaN said...

groupon mmg best.tp pernah tersalah bli yg london weigh management.pas dh bli br terbaca hnye utk pompuan.hahahaha..bsr blnje pki keta ni.

[z@ck] said...

aReLaN..
habis tu hang buat mcm mana dengan voucher tu? refund ke?

eDdY said...

murah2...hehe
yg hitam gile tu mmg x lepas jpj..
tpi org kaya2 selalu guna..haha

Emily Khoo said...

Nak tanya pasal macam mana kualiti tinting kerata anda sekarang? masih ok? sejuk tak? saya ingin beli groupon tinting dari kedai ini juga.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger