Online users

Follower

Monday, January 16, 2012

Breakfast at A Famosa


Kitorang stay kat Villa A Famosa semalam ja. So, keesokan harinya, dah nak check out. Tujuan utama stay kat Melaka sebab nak masuk A Famosa Safari. Pagi tu kitorang sempat breakfast kat situ. Nak sampai ke tempat makan tu, nala punya jauh. Aku mati mati ingat ada sesi 'breakfast with animal'. Pasal tempat makan tu dekat dengan tasik dan terperosok ke dalam sikit. Mana nak tau kan. Sambil makan dikelilingi haiwan liar. Gituuuu.

Setelah lebih 10 minit berjalan, here we are. Sampai jugak akhirnya.Hahaha.Time ni orang dah mula ramai. Chop tempat & gilir gilir amik makanan.

Ada nasi lemak, roti canai,bihun,roti bakar,bubur nasi dan sosej. Sangat mengecewakan. Aku expect ada banyak makanan. Tup tup itu ja yang di serve. Mungkin dorang boleh perbanyakkan menu. Amboi. Demand! =P Lagi satu, sistem beratur sangat membuang masa kami semua. Kena pulak time tu nasi lemak habis.Nak tunggu orang datang refill dah lama. Terbuang masa macam tu ja. I recommend them to open more stations so that people won't wasting their time on that one station. Bayangkanlah, ada satu station ja.So, nak tak nak orang yang tak nak makan nasi lemak, tapi nak makan roti canai pun kena queue at the same line. Wasting time.

Pagi pagi makan nasi lemak memang terbaik la kan. Tendency nak pergi toilet sangat tinggi. By the way, yang sebelah aku tu Zul. Dorang cakap muka kitorang sama. Ye ke? Minus the misai and janggut la. Hehehe.

4 comments:

eDdY said...

aah la z@ck..aq tgk mmg sama..hehe :)

[z@ck] said...

eDdy..
ye ke? hahaha

Sweetie said...

Z@ck impian hang tu tinggi sgt, "sambil makan dikelilingi haiwan liar." Takut baru hang nak menyuap haiwan liar tu dtg 'ngap'hang pulak z@ck!

[z@ck] said...

Sweetie..
hahaha..mana tahu. satu hari nanti =P

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger