Online users

Follower

Tuesday, February 5, 2013

Little gardener

Presenting Akim as a cute little gardener in the house. Dah jadi kebiasaan waktu petang aku akan siram pokok. So, dia pun akan join sekaki.Kadang kadang pukul 5 petang dah datang rumah "Along, jom ih kok" dalam bahasa normalnya, "Along, jom jiruh pokok". Haa. Dia ni seronok nak main air je sebenarnya. Tapi budak ni bagus.Kalau kita minta tolong ambilkan timba air, dia pergi ambil. Senang nak buli ini budak.Hohoho.So, semalam dia datang bawa topi berkebun bapak dia sekali ke rumah.He looks so cute in that big hat.He loves camera very much.Bila suruh senyum, automatik tayang gigi halus dia. Tak cukup satu shot, dia suruh ambil lagi dan lagi.Amboi!

His favourite plant is pokok pelam and nanas. Everyday kalau nak start siram pokok, mesti dia akan tanya "Nak ih kok lam ka long?" Macam tak ada pokok lain je nak jiruih."Dak aih.Kita jiruih pokok kat belakang dulu.Nanti kita jiruih pokok pelam pulak.Okay?"

"Adik dah ih kok lam ngan kok naih dah long" 
"Habis tu, pokok lain tak jiruih ka?"
"Tamauuuuu..Along ih la.Adik gan (segan)"

T______T Fine akim fine! Buat kerja sekerat jalan. 

6 comments:

che_puang hafiza said...

macam muka luffy @pirate king.

LOL.

azlizaASRI said...

serius comel ^^

aReLaN said...

hahaha...kecik2 dah rajin bercucuk tanam.ada gaya

shaty said...

ni anak jiran ke ? the same boy yang awak panggil .. ' doi ' ? ermm .. very qute. Sure ur life must be damned boring without him around. Budak-budak ni ada aura yang kuat. Jadi penghibur !! Nak pula yang keletah bercakap. regarding ur interview .. tak yah susah payah le menghafal nama menteri yang xpired tu. Yang SU kem pend. sapa; timbalan menteri sapa .. Ketua Peng Pend sapa .. Ketua Pengarah JPN sapa .. udah le. And then apa maklumat terkini atau prgram terkini Kem Pend Malaysia. such as Transformasi pendidikan vokasional ( g blog BBTV for further info ).. since ure teaching primary sch .. sytem perlaksanaan peperiksaan terkini.. perlu tau detailnya .. good luck ye

[z@ck] said...

che_puang hafiza..
because of the hat kan?

azlizaASRI..
along dia tak comel ke? hahaha

aReLaN..
hangat hangat tahi ayam je dia ni..

shaty..
thank you sis for the tips!

eDdY said...

umor akim ni berapa?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger