Online users

Follower

Wednesday, February 6, 2013

The date is out.

As I scroll down the timeline, I discovered that several people have been updating similar things which is the announcement made by Dr Wee Ka Siong. As he said, the SPP interview will be held on 19th February onwards. Okay. Sekarang baru rasa nervous.This one should be taken seriously sebab yang bagitau ni menteri. So, ada kebenarannya di situ. Anyway, aku memang tak start study apa pun lagi.Even nama menteri pun aku macam confuse lagi. I actually do not really know what to study for SPP. Aku lebih prefer kalau dia bagi situasi atau satu permasalahan dalam kelas dimana kita kena bagi solution. For me, its more applicable for us as teachers. What's more, itu adalah realiti yang akan kita tempuh once dah bekerja nanti. Ihate to remember all the facts. Bab PPPM tu memang kena baca la kot sebab tu dasar yang terbaru dan tengah rancak dijalankan sekarang ni. Cuma, kalau dia tanya history nama menteri zaman tok naduk dulu, memang idok ler teman tau macam mane nak menjawabnye. Hopefully, panel tak bagi soalan yang pelik pelik la. Huhuhu.

I should start exploring the MoE's page. Wish me luck!

p/s: Kesian pulak baca comment colleague yang berbangsa Cina.Time orang duk raya sakan, dia terpaksa hadap notes for SPP. Tak pa la. Sacrifice for your future.

3 comments:

Hanida Moss said...

Hang nanti cikgu ajar ape? hehe. goodluck oke :)

[z@ck] said...

Hanida Moss..
agak2 hang cikgu apa? hahaha

Fatin Aliyya said...

all the best k firah!
:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger