Online users

Follower

Wednesday, February 6, 2013

Revisit NZ: Things that I did in Wellington

This is a compilation of things that I did in Wellington apart from graduation. Yang graduation tu, aku buat entry lain pasal banyaaaaaak sangat gambar nak share.Hihihi. Here we go.


1) Hanging out at the harbour. Always will be my favourite place to lepak lepak. Kena pulak tampar dengan angin Welly yang sangat kuat sebab tepi laut. Memang masyuk. Sometimes, you can see people jumping into the sea especially during summer.Makin ramai yang ushar, makin galak dorang ulang terjun. With various styles of jumping. Some people even use this place to sleep and one of them is me.Hahaha.Punya la lama menunggu Adawiah and Arif pergi Te Papa Museum sampai boleh terlelap.It feels so good. Perfect combination of the sea breeze and the sunny weather. One thing yang seronok buat kerja gila kat sini sebab orang lain tak peduli or pandang serong pun kat kita.Cer buat macam tu kat Malaysia.Mesti ada yang cakap "Balik tidoq kat umah la weh!"

 See see.Seeing girls in bikini in a public place like this is a normal thing for me.Dah tak larat nak tengok dah.Cemuih orang utagha kata.

2) Datang negeri orang putih tak try its coffee or latte memang silap besar la kan. As for me, I prefer mocha with vanilla on top.This one we bought it at Esquires in Reading Courtenay.Ternyata mocha NZ tak pernah mengecewakan aku.Sedap sangat.Since sana sejuk, memang kena sangat la minum air macam ni.Kena sedas, tak tidur malam.High in caffeine.Teringat zaman stay up buat assignment. Inilah benda yang aku ambil untuk celik 2 3 pagi. Setengah orang dah imun dah dengan coffee.Telan la banyak mana pun, tak ada effect.Tidur malam jugak.

 3) Watching the Hobbit. Kelas kau tengok Hobbit kat NZ. It was a purple day for us by accident. Ingat nak ambil yang premiere screening punya tapi dah full. So, kitorang terpaksa tengok few days after premiere. Itu pun elok elok je ada seat kosong untuk kitorang. Tengok yang 3D. Such a great movie.Loving every part of the stories especially the place.Baru tahu sebenarnya banyak lagi tempat cantik kat NZ yang aku tak explore. Must revisit there someday and go to the Hobbiton to really endure the feeling of being a hobbit.Insya-Allah if ada rezeki.

Nice kan? We watched the movie at The Embassy Theatre.Feeling tengok movie kat theatre is a bit different from cinema pasal the hall is super big and the screen is massive. Seating pun lain as it is in curve shape.

4) Meneman pengantin baru photoshoot kat harbour.Yes, tak sia sia depa angkut baju pengantin all the way from Gurun to Wellington semata mata untuk dapatkan shot yang stunning dan walah! Jadi perhatian mat saleh kejap pasai out of nowhere muncul pendekar dan puteri. Hehehe.Untunglah dapat honeymoon kat oversea =P The shot with the pigeons turns out to be so beautiful and it has become Adawiah's current cover photo on FB. Big thanks to Nana as the official photog and Juwe as the pigeon chaser.Hohoho.

As an ending...Hahaha. Toodles!

2 comments:

Hanida Moss said...

jeles byk oh tgk gamba ko.. uhuu..

eDdY said...

teringin nak g sana..hee :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger