Online users

Follower

Tuesday, April 16, 2013

"Redha itu rela, pasrah itu menyerah"

Lama pulak rasanya tak menulis kat sini. Few things are happening this week.
1. Dikejutkan dengan surat dari ppd yang mengatakan bahawa sekolah kami turut terpilih untuk menyertai pertandingan Action Song dan Story Telling peringkat daerah. Di peringkat PKG, we managed to get second place for both categories. If ikut pattern last year, dorang amik first place je untuk wakil PKG. But tahun ni lain pulak jadinya. Excited ada, rasa penat pun ada. Ye lah. Tak dan nak recover dari praktis untuk PKG hari tu, ni dah kena brush up step dorang untuk district level pulak. Harapan nak menang tu, memang la ada. Cuma masa sangat suntuk sekarang ni. Minggu depan dah nak lawan. Stress teacher fikir nak ubah step bagi mantop lagi. T____T

2. Kadang kadang rasa macam duduk rumah sewa. Itu tak boleh, ini tak boleh. Jadi down macam mana entah bila jadi macam ni.Haish. How I wish they were here with me now. Mesti semua ni takkan jadi. Siapalah aku nak tolak kejadian tuhan. Nak minta yang mati dihidupkan. Allah itu sebaik baik perancang. Mungkin ada hikmah atas apa yang berlaku dalam hidup aku sekarang ni. Mungkin dia nak aku jadi lebih kuat dan sabar. Life must go on. Seteruk mana pun orang tu, pasti ada yang baik pasal dia. Fikir macam tu je lah. Tak ada yang sempurna dalam dunia ni.


5 comments:

aMoR said...

paham...hehehe

MyMadShop (MMS) said...

Assalamualiakum .

1. kerja jadi cikgu ni memang seperti lilinyang membakar diri utk menerangi kehidupan anak bangsa dalam apa jua keadaan pun.. :) semoga jadi warga pendidik yang tabah. :)

2. segala ketentuanya telah di tulis dgn sempurna, hargai yang masih ada. doakan buat yang telah meninggalkan kita..

eDdY said...

z@ck..bnyk kan bersabar k..sentiasa mintak tolong dgn Allah swt..in syaa allah :)

tifa anvar said...

Salam zafira,
kadang2 hati sll menginginkn sesuatu yg sukar brlaku. Walau apepun sya bgtu kagum ngan ketabahan zafira dlm mngejar cita2 n mnghadapi khdpn seharian. Ingtlh whatever happen life must go on.TQ

javediqbal said...

Title:
The Best High Returns on Best Investment
Content:
Welcome to Make Money Online with best investment in Hedge fund day trading with high returns on Daily Interest the world best revenue sharing program in which High withdraw is only $5 which is on daily basis.
For More Details click the link below:
Yield Investment Program, Best Hyip, Best Investment, Hyip Monitor, Forex Fund, Daily Profit, Monthly Interest, Monthly Profit, Earn Money Online, Money Maker Group, Dream Team Money and like this much more and you can withdraw the amount throw referral commission, eCurrency Invest, LibertyReserve, Alert Pay and SolidTrustPay as well. Get 200% profit within 150 days and the minimum
Web Link:
http://www.whatacash.com

Display Name: whatacash

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger